Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Hunyadi János többet érdemel!

Mozifilmet, tévésorozatot, színdarabot, online vagy offline kiállítást, mondhatni bármit megérdemel az az ember, aki annak szentelte az életét, hogy megvédje hazáját, a keresztény Európát és összefogja a közép-európai népeket. Hunyadi János a magyar történelem egyik igazi hőse, mégis kevés fellelhető anyagot találni róla az online térben.
Ennek ellenére életútja példaként kell, hogy szolgáljon a ma emberének is, hiába telt el közel hatszáz év Hunyadi János halála óta. Az Autentika Művészeti Műhely Alapítvánnyal ezért a Trianon 10 oka c. animációs sorozatunk és a Trianon100 kvízapplikációnk megjelenését követően, 2020 nyarán úgy döntöttünk, hogy hét epizódból álló animációs sorozatot készítünk Hunyadi Jánosról.
Sorozatunk megalkotásakor arra törekedtünk, hogy munkánkkal minél szélesebb közönséget célozzunk meg, de elsősorban a fiatalabb nemzedékek figyelmét szeretnénk felkelteni. Megszólításukra óriási szükség van, hiszen egyre nehezebb elérni a tizen- és huszonéves korosztályokat. Márpedig az egészséges nemzeti öntudat és műveltség kialakulásához feltétlenül szükséges, hogy mindenki megismerhesse egy olyan példakép és hős életművét, mint Hunyadi János.
Ezen túlmenően a jelenlegi világjárvány miatt az emberek nap mint nap még az eddigieknél is több időt töltenek az online térben. Fontos lenne, hogy az interneten minél több olyan tartalommal találkozhassanak, ami szellemi épülésüket szolgálja, és amitől elkötelezetté válnak a keresztény-nemzeti eszme iránt.
Sorozatunk narrációját az ország egyik legkiválóbb színészével, Csőre Gáborral vettük fel, szövegkönyvét bizonyított történelmi tényekre alapozva írtuk meg, az egyes epizódoknál törekedtünk a látványos grafikára és a változatos megjelenésre. Egy-egy rész csupán 4-5 perces, mégis a hét epizód megtekintésével bárki teljes képet kaphat Hunyadi János életművéről. Azért, hogy ne csak a magyarajkú közönség ismerkedhessen meg ezzel a pártalan egyéniséggel, videóinkhoz román, szerb, szlovák és angol feliratot is készítettünk.
Amint írtuk, Hunyadi János többet érdemel. Egyértelműen méltó arra, hogy tetteit minél többen megismerhessék, az Autentika Művészeti Műhely Alapítvánnyal lehetőségeinkhez mérten igyekszünk is ezért mindent megtenni: március 22-től megjelenő Hunyadi c. animációs sorozatunkat bárki megtekintheti Youtube-csatornánkon.
 
Autentika Művészeti Műhely Alapítvány