Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Már nem a gyarmattartás idejében vagyunk

Igazuk van a szakembereknek, hogy az óvatosságra helyezik a hangsúlyt, ezért most húsvétkor is oda kell figyelni a korlátozásokra. Hordjuk a maszkot, tartsuk a távolságot és legyünk tekintettel egymásra! – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban.
 
A kormányfő elmondta, hogy a fertőzöttek száma továbbra is magas, de folyamatosan növekszik a beoltottak száma is. –„Két-három hétre van szükség ahhoz, hogy a vakcinák látványos hatást fejtsenek ki és jelentősen csökkenjen mind az elhunytak, mind a fertőzöttek száma” – tette hozzá Orbán Viktor.
 
– Az április 13-ával záruló oltási héten meg fogjuk haladni a hárommillió beoltottat, mert a keleti vakcinák rendben érkeznek, de úgy tűnik, hogy a nyugatról várható szállítmányok is pontosabban és megbízhatóbban jönnek majd mint korábban – mondta Orbán Viktor.
 
A miniszterelnök hozzátette, hogy húsvét után egy-két nappal megváltozhat az üzletek nyitva tartása, mert akkor elérjük a két és félmillió beoltottat. Ezután április 19-én nyithatnak a tanintézmények. A hárommilliós határ elérése utáni intézkedésekről pedig a kormányfő jövő péntekre ígért tájékoztatást.
 
Húsvétkor legyünk emberbarátiak, és ne tételezzünk fel hamis szándékot a mondandók mögött! A zárás feloldása ellen tiltakozók úgy gondolják, a vírus megállítható a korlátozásokkal. Ez sajnos nem igaz. A brit vírusmutációt megölni csak a vakcinákkal lehet. Tavaly tavasszal meg lehetett állítani a vírust, de ez most egy mutálódott vírus, ez jobban fertőz, ezt csak vakcinával lehet megállítani.
 
Kijelentette: megérti a nyugat - európai országokat, akik csak saját erővel akarják megoldani a koronavírus okozta problémát, de már nem a gyarmattartás idejében vagyunk. Máshol jönnek létre a fejlesztések, a tudományos munkák. Éppen ezért nyitni kell kelet felé és el kell fogadni a vakcinákat, a keletiket is!
 
A britek elemzéséből is az tűnik ki, hogy a gazdasági, tudományos fejlesztések nyugatról keletre fog eltolódni. A britek jók a hasonló elemzések készítésében, így már ők is arra készülnek, hogy erre a változásra készen álljanak. Ez lefordítva a vakcinák nyelvére: a keleti vakcinák is hatékonyak, minél többet kell beszerezni belőle.
 
Az oltásellenes kampány az bűn, mert akit lebeszélnek az oltás felvételéről az meghalhat. Aki nem szeretné felvenni az oltást, annak elfogadjuk az álláspontját, csak arra kérjük ezeket az embereket, hogy ne győzzenek meg másokat, hogy ők se oltassák be magukat. Pláne úgy, hogy ők maguk aztán „suttyomba” felveszik az oltást. Ez egyáltalán nem etikus.
 
A magyar baloldalnak nem elég a történelem, ők mindig valakire akarnak támaszkodni, hol Moszkvára, hol Brüsszelre. Ez a politika létezik. Viszont a miniszterelnök nem így gondolkodik, ő magyarokban, a magyar tudásban bízik. Így ezért is nem követi a világ egyik vagy másik oldalát. A miniszterelnök a világot úgy szeretné berendezni, ami a magyaroknak jó, ami kényelmes, és az olyan törekvéseket, amelyek ezt megakadályoznák, el kell hárítani, még akkor is, ha keletről, ha nyugatról jön.
 
Azt is elmondta, minden egyes héten igyekszik meggyőzni az embereket, hogy ne kockáztassák az életüket, bízzanak a magyar tudásban, és vegyék fel az oltást!
 
Lehetséges, hogy lesz olyan pont, hogy több lesz a vakcina, mint a regisztráltak száma. Erre az estre már azon dolgoznak, hogy felmérjék, hogy a középiskolások közül a 16 éven felülieket is lehet-e oltani. Azon is dolgozik az operatív törzs, hogy adhatnak-e kedvezményeket a beoltottaknak.
 
Valószínű fognak kapni kedvezményeket a beoltottak, de csak azután, ami után elértük a három, három és félmillió beoltottat. Erre azért is gondolnak, mivel a szabadság ösztönző lehet mások számára is, hogy vegyék fel az oltást. A magyarok kényesek a szabadságukra, szabadságszeretők vagyunk. Így ha valamire rákényszerítenek, még akkor is ha az jó, kritikusan állunk hozzá. Így Magyarországon nem lesz kötelező a koronavírus ellenes oltás.
 
Tegnap tárgyaltak Salvinivel és a lengyel miniszterelnökkel. A magyarok mindig is hősként tekintenek Salvinire, hiszen megakadályozta, hogy a migránsok belépjenek az országába, és elinduljanak Európa felé. A legfontosabb oka a találkozónak az volt, hogy az Európai Néppárt hosszútávra elkötelezte magát a baloldal mellett, úgy hogy hátrahagyták a kereszténydemokrata értékeket.
Elkötelezte magát az LMBTQ közösségek mellett, a nemzetek Európája helyett föderális Európát akar, be akarja fogadni a migránsokat. Ebből látszik, hogy a baloldallal való összefogás a baloldal értékeinek elfogadását jelenti az Európai Néppárt számára. Ezért is léptek ki az Európai Néppártból. A tegnapi tárgyaláson sikerült megegyezni, így az elkövetkező időszak arról fog szólni, hogy megteremtsék az erős kereszténydemokrata szövetséget.
 
Az orvosok a mi hőseink. Húsvét van, de valószínű sokat fogunk gondolni az orvosokra, hiszen oltani fognak még az ünnepek alatt is. Éppen ezért arra kér mindenkit, hogy tiszteljék meg az orvosokat, és legalább ebben az ünnepen ne állítsák hamisan azt, hogy a magyar egészségügy összeomlás közeli állapotban van, mert ez nem igaz. Az orvosok, kórházak munkatársai emberfeletti munkát végeznek azért, hogy mindenki életét meg tudják menteni. Ezért is fognak még a húsvéti hétvégén is oltani.
 
Tehát, lesz magyar feltámadás, úton vagyunk a szabadság felé – zárta gondolait Orbán Viktor.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.04.02.)