Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A feketék megnyerése miatt a volt elnök helyett egy szökött rabszolga kerül a 20 dolláros bankjegyre

A 20 dolláros bankjegy megváltoztatása Obama elnöksége alatt vetődött fel először, de most Biden felújította az ötletet, és egy rabszolgának született fekete nő lesz a bankjegyen Andrew Jackson korábbi elnököt felváltva.

A projektet még Obama kezdeményezte, de Donald Trump megválasztása után a bankjegy megváltoztatása nem volt prioritás. Most Biden elnök ismét felvetette az ötletet, így Harriet Tubman arcképe hamarosan felválthatja Jackson elnököt a 20 dolláros bankjegyeken.
 
„Ez egy fontos lépés, nemcsak azért, mert ez a karakter nő, hanem azért is, mert a feketék és a fehérek közötti egyenlőség referenciafigurája volt a XIX. században. Olyan modell, amelyet Mathin Luther King is ihletett” – jegyzi meg a New York Times.
 
„A Pénzügyminisztérium lépéseket tesz annak érdekében, hogy minél hamarabb elhelyezhessék Harriet Tubmant új 20 dolláros bankjegyekre” – mondta Ms. Psaki. „Fontos, hogy pénzünk tükrözze hazánk történetét és sokszínűségét” – tette hozzá. A Pénzügyminisztérium szóvivője elmondta, nincs információja arról, hogy mikor lehet leghamarabb kézbe venni az új 20 dollárost.
 
Harriet 1822-ben rabszolgaságban született Marylandben. Állítása szerint látomásokkal is megáldotta Isten, amelyeket mennyei előérzetekként értelmezett, ezt metodista nevelése is befolyásolta. 1849-ben, 27 évesen sikerült elmenekülnie Philadelphiába, ahol missziókat kezdett szervezni.
 
Forrás: V4NA
(2021.04.05.)