Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Tömegek tiltakoznak a genderideológia terjesztése ellen

Az Eurobarométer 2019-es felmérése szerint a magyarok 60 százaléka elutasítja az azonos neműek házasságát, az unió mégis központilag szabályozná a szivárványcsaládok helyzetét.
A témáról Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője beszélt az M1 műsorában.

 
Olasz családvédő szervezetek tiltakoztak néhány napja az olasz köztelevízió római és milánói székháza előtt, mivel szerintük a tévécsatorna súlyosan megsértette a keresztény értékeket és szimbólumokat. Ugyanakkor rendszeresen a genderideológiát népszerűsítő műsorokat sugároznak.
 
Az Európai Unióban vajon milyen alapon nyugszik a genderkérdés?
 
„Ebben nincs egyetértés a tagállamok között – mondta a műsorban Párkányi Eszter. Az Eurobarométer 2019-es felmérése szerint a magyarok 60 százaléka elutasítja az azonos neműek házasságát. Az elemző szerint a genderideológia alapja gyakorlatilag a kulturális marxizmus, illetve a posztmodernizmus. Utóbbi minden társadalmi konstrukciót, így egyebek mellett a házasságot is le akarja bontani. A kulturális marxizmus pedig úgy akarja a baloldal számára megszerezni a politikai és gazdasági hatalmat, hogy átveszi a különféle intézmények irányítását.
 
Párkányi Eszter arról is beszélt, hogy az 1997-es amszterdami szerződés kimondja, hogy senkit nem lehet megkülönböztetni szexuális orientációja alapján, ami teljesen rendben van. Ám itt egy fontos dologra hívta fel a figyelmet az elemző.
 
Az uniónak itt meg kellett volna állnia, hiszen a családjog tagállami hatáskörbe tartozik – hangsúlyozta Párkányi Eszter, aki szerint ehelyett az unió megkezdte a „lopakodó” jogalkotást a témakörben.
 
Rajtunk kívül van még hat uniós tagállam, ahol alkotmányos szinten van meghatározva, hogy a házasság férfi és nő között köttetik, mégis azt látjuk, hogy a magyarokat és a lengyeleket vegzálja Brüsszel.
Tavaly szeptemberben Ursula von der Leyen arról beszélt, hogy uniós szinten kell szabályozni a szivárványcsaládok helyzetét, ugyanakkor minden tagállamban el akarják ismertetni a jogi státusukat, miközben ez Magyarországon alkotmányellenes.
 
Az elemző arról is beszélt, hogy az Európai Parlamentben van egy frakcióközi csoport, amely LMBT-jogokkal foglalkozik. Ennek a csoportnak 152 tagja van, gyakorlatilag a képviselők ötöde.
 
Magyarországról Donáth Anna a Momentum, míg Rónai Sándor a DK részéről a tagja a csoportnak.
Párkányi Eszter szerint ők tudják előmozdítani az Európai Parlamentben ezt a fajta ideológiát.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.04.06.)