Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Melegjogok és bevándorlás - a baloldal prioritásai világjárvány idején

Pandémia és gazdasági válság idején a melegjogokkal és a bevándorlás támogatásával van elfoglalva a baloldali párt.

Homo- és transzfóbia elleni küzdelem, illetve az Olaszországban született gyermekeknek automatikusan járó olasz állampolgárság - ezek tartoznak a Demokrata Párt által meghatározott prioritások közé.
 
A terveket üdvözli a demokrata párt támogatóinak jó része, de mindkét intézkedés esetleges jogerőre emelkedéséig, konfrontációt kell vállalniuk a jobboldali Ligával, aki jelenleg koalíciós partner. Francesco Boccia Demokarat párti volt regionális miniszter ezt közösségi oldalán el is kezdte, bejegyzése a témában figyelmeztetéseket tartalmaz a Ligának.

 
"Homo- és transzfóbia, gyűlölet-bűncselekmények, nőgyűlölet, ezeket a bűncselekményeket szabályozná a Zan-törvényjavaslat. Ostellari szenátor és a Liga nem akadályozhatja meg a Parlamentben való felszólalást hamarosan szabad előadót nevezünk ki, Pillon előítélete vagy provokációja nélkül", írja Francesco Boccia.
 
Az utalás a Liga bizottsági elnökére vonatkozott, aki március végén lemondott egy ülést, amelyen a törvénytervezetet kellett volna tárgyalni, hogy elindulhasson a törvényhozási folyamat.
 
Andrea Marcucci szintén a demokrata párt képviselője mutatta be a "ius soli" tervezetet, vagyis annak a jogát, hogy mindenki, aki Olaszország területén születik automatikusan állampolgárságot kapjon.
 
"Remélem, hogy a parlamentben megállapodhatunk az 'ius soli' mihamarabbi bevezetéséről, vagy pedig a 'ius culturae' jóváhagyásáról. A 'ius culturae' javaslata szerint, minden gyermeknek állampolgárságot kell adni, ha Olaszországban jár iskolába", mondta el a képviselő.
 
Forrás: V4NA
(2021.04.07.)