Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Az EU-ban csak Magyarországon sikerült elérni, hogy bárki azonnal oltást kaphat

Egyetértettünk abban, hogy az oltásellenes hangokkal és kampányokkal szemben fel kell lépnünk. Próbáljunk mindenkit, egész Európában meggyőzni arról, hogy vegye fel az oltást. Ezen múlik, mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat – fogalmazott a miniszterelnök.

Véget ért az uniós csúcs Portugáliában. A tagállamok – Magyarország kivételével – továbbra is vakcinahiánnyal küzdenek. Egyedül csak itthon sikerült elérni, hogy életkortól függetlenül bárki, gyakorlatilag azonnal oltást kaphat. Orbán Viktor azt mondta, az oltásokon múlik, hogy milyen ütemben lehet újraindítani a gazdaságot, ezért „egész Európában, mindenkit meg kell győzni”, hogy kérje az oltást.
 
Minél több életet lehessen megmenteni és minél hamarabb térjen vissza az élet a rendes kerékvágásba – erről tárgyaltak a két napos csúcstalálkozón az unió állam- és kormányfői Portóban. A tanácskozás első napján késő éjszakába nyúlóan egyeztetett az Európai Tanács.
 
„Az oltás, a gazdaság újraindítása, ez a legfontosabb téma a tanácskozáson” – jelentette ki a pénteki egyeztetést követően Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videóban.
 
A miniszterelnök azt is mondta, örömmel fogadta mindenki az Egészségügyi Világszervezet döntését, hogy egy újabb vakcinát minősítettek biztonságosnak, és ajánlják használatra. Hangsúlyozta: az oltáson múlik minden. Egyúttal szólt arról is, hogy egyetértés van az uniós vezetők közt abban is, hogy az oltásellenességet le kell győzni.
 
„Egyetértettünk abban, hogy az oltásellenes hangokkal és kampányokkal szemben fel kell lépnünk. Próbáljunk mindenkit, egész Európában meggyőzni arról, hogy vegye fel az oltást. Ezen múlik, mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat” – fogalmazott.
 
A kormányfő közösségi oldalán napközben több bejegyzést is megosztott a tárgyalásról. Az egyikben ismét a vakcinák fontosságát hangsúlyozta: azt írta, oltás, oltás, oltás.
 
A másik bejegyzése a csúcstalálkozó szünetéről szól, amelyben a kormányfő azt mutatta be, hogy a csúcstalálkozó szünetében sincs megállás, és Mateusz Morawieczki lengyel kormányfővel valamint Emmanuel Macron francia elnökkel közösen fontos egyeztetéseket folytattak.
 
A turizmusból élő, mediterrán országokkal tesznek rosszat azzal, ha a keleti vakcinák ellen lépnek fel, nem Magyarországgal, ahol jóval nagyobb az átoltottság, mint az EU-ban, ami hazánk sikere és az unió kudarca.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.05.09.)