Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Gadó a hangadó

Még éppen hogy felállt Orbán vezetésével a 2010-ben kétharmados győzelmet arató keresztény koalíció, Gadó György, a született SZDSZ-es országgyűlési képviselő éber haverja, Karl Pfeiffer a Jungle World c. baloldali orgánumban Heller Ágnessel nem mellékesen a kommunisták körében tapasztalható anticionizmusról, az Izrael-kritikának álcázott antiszemitizmusról beszélgetve afölött borongott, hogy a Fidesz megbuktatásának hiányzik a feltétele, mert az ellenzékiek között se párt, de még egyetlen személy sincs, aki képes lenne a kormányzásra.
 
Most 2021-et írunk, és Nádas Péter* a Berlini Művészeti Akadémia tagja, emellett a XIII. kerület díszpolgára nyilatkozta a Könyvteraszban, hogy ... ma én nem tudnám jó szívvel a szavazatomat kinek vagy milyen pártnak adni. Még akkor sem, ha közben befognám az orromat. Mert nem látom, hol vannak a kormányzásra kész ellenzék karakteres pártjai és összetéveszthetetlen, intellektuálisan erős figurái. Önmagukban bizonytalan személyeket látok, akik nem tudják a saját témáikat megnevezni…
...Azt sem látom, hiába nézem, hogy az ellenzéki pártoknak vajon meddig ér el a hátországuk itthon és főleg külföldön, milyen állapotban van a választói bázisuk, azaz milyen szellemi és milyen a financiális erők, milyen társadalmi rétegek vagy milyen pattanásig feszült embertömegek állnak mögöttük. Ha egyáltalán van ilyen ...
 
*Nádas Péter a wikipédia szerint zsidó családban született. Tauber Klára munkás és Nádas László telefonműszerész gyermekeként. Szülei 1945- től magasrangú kommunista párt és vállalatvezetők lettek. Nehéz elkönyvelni Fidesz bérencnek. Vagy épp antiszemitának.
 
Bár ki tudja, nagy a világ minden megeshetik, még az is, mint látjuk, hogy Gadó az Élet és irodalom c. hecclap által üzeni Nádasnak: nem néz félre többé! A hallgatás morális vétség lenne, akkor amikor egy könnyelmű, fölényesen fanyalgó nem veszi észre, hogy se perc alatt a vezérelvű autokrácia támaszává válik. Nádas esetében is morális vétség lenne hallgatni, mint volt az közel egy évtizeddel ezelőtt, amikor Kertész Imre elmélkedett arról, hogy a muzulmánok elárasztják, magyarán elpusztítják Európát. Gügyög Gadó, a mérvadó.
 
Na ugye, és mekkorát tévedett Kertész! Vagy mégsem?
 
Nádas kétségtelenül kivívta Gadó rosszallását, mikor arra a kérdésére, hogy bizakodással vagy rezignáltan várja-e a jövő évi parlamenti választásokat, a fönt idézett mondatokkal állt elő. Noha jogában állna alkalmatlannak tartani az ellenzék pártjait és politikusait és azt feltételezni róluk, hogy nem akarnak mást, mint lerombolni az állam közjogi intézményeit, s az országot a hűbérbirtokukká tenni, a közjavakat gátlástalanul elsajátítani, hogy végül fölszámolják a politikai szabadságjogokat, ideértve a gyülekezés-, a szólás- és a sajtószabadságot, ha. Ha Nádas Péternek ez lenne a véleménye.
 
De nem ez, dönti el Gadó. Mert ha mégis ez a véleménye, akkor sem mehet szembe a hülyeséggel, az őrülettel és a gazsággal. Gondolja Gadó, a mérvadó.

 
(Fotón: Gadó György, kép forrása: bpg.hu)
 
czyla