Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A főpolgármester háta mögött újjáalakult a Gyurcsány-kormány

Még mindig magas az aktív fertőzöttek száma és jelen van az a tévhit, hogy a nyájimmunitás majd megvédi azokat, akik nem veszik fel az oltást, de ez egy olyan vírus, ami itt fog maradni közöttünk, ezért előbb-utóbb mindenki meg fog fertőződni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 
A kormányfő szerint az emberek egyetlen módon tudják védeni saját magukat, ez pedig a vakcina, ezért Orbán Viktor mindenkit arra kért, hogy vegyék fel az oltást.
A mutánsokat illetően a miniszterelnök elmondta, hogy az indiai változattal kapcsolatban az a szakmai álláspont, hogy a Magyarországon használt összes oltóanyag alkalmas arra, hogy megvédjék az embereket.
 
Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, nekünk már egy napi lehetőség az utazás. Magyarország egymás után köti a kétoldalú megállapodásokat, ami szabaddá teszi a mozgást. A nyugati világ még ki sem nyitott: nincs védettségi igazolványuk, maszkban járnak, kijárási korlátozás van érvényben.
„Nyugaton még nem értek oda, ahol mi vagyunk” – mondta a kormányfő.
 
Orbán Viktor elmondta, hogy várhatóan csak júliusban lesz uniós egységes igazolvány. „Nincs olyan ország amely elzárná magát a turisták előtt” – mondta. „Engem is kínai vakcinával oltottak be, és mégis utazhatok” – tette hozzá.
 
Jelenleg a védekezésről állunk át a gazdaság újraindítására. Amikor a járvány csúcsra járt, akkor a védekezés volt a fontos. Nemcsak az egészségügyben, de a gazdaságban is.
 
„Most úgy tűnik leszorítottuk a földre a vírust. Így most jött el az idő, hogy újraindítsuk a gazdaságot”. Hozzátette, mindenkit megviselt a járvány, sokan otthon maradtak, megváltozott a munka jellegük, elvesztették az állásukat, ezáltal „a vállalkozóknak is vissza kell nyerniük a vállalkozó kedvüket”.
 
Az év második fele az újraindításról szól majd, ehhez igazítják a jövő évi költségvetést is – magyarázta.
 
A kormányfő kérdésre válaszolva elmondta, az EU-s csúcson sokszor éjszakába nyúlóan tárgyalnak, aminek pontos okát nem tudni, talán a kifárasztásra megy, ami miatt nagyobb kompromisszum hajlamra számítanak. A klímavédelmet mindenki fontosnak tartja, de a mindenki különböző startról indul: vannak gazdag, és szegény országok, így mások a célok.
„Az a gondolat, hogy a klímaváltozás árát az emberekkel fizessük meg, az nyugaton természetes, de Magyarországon évekig küzdöttünk azért, hogy a rezsit leszorítsuk” – magyarázta.
 
A klímavédelem szétterítése nem fogadható el – tette hozzá. Mi azt valljuk, hogy fizessenek a klímarombolók, a nagy cégek. Másfél hónap múlva jön ki az EB a 12 pontos klímatervezettel, és akkor kezdődik meg a vita.
 
„Akkor kell majd megvédeni a magyar emberek érdekeit, rezsiharcot kell majd vívnunk, hogy megvédjük a magyarok érdekeit”.
 
Magyarországra látogatott Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke, parlamenti képviselő, akit csütörtök fogadott a Karmelita kolostorban.
 
Európai ügyekről beszéltünk, két fő témáról, a klímavédelemről és a migrációról. Abban egyetértettünk, hogy Magyarország klímabajnoknak számít, de azt is megbeszéltük, hogy míg egykor ők is ingatták a fejüket a kerítés megépítésére, most háromszor magasabb a kerítésük, mint nekünk. Ők is a gyerekeikre akarják hagyni az országukat, nem pedig a bevándorlókra.
 
Boris Johnsonnal és a britekkel régen sok dologban értettünk egyet, mióta elmentek, nehezebb is lett a helyzetünk. A brit tárgyalásairól azt mondta, rossz, hogy a britek távoztak az unióból, mivel sok kérdésben egyetértettek. Orbán Viktor közölte, hogy Európából nem mentek ki, csak az unióból. Egy brit–magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatot kell kialakítani.
 
Az őszödi beszéd nem felejthető el, egy „vakuélmény”, mert mindig emlékezni fogunk rá. „Mindig megdöbben az ember, nemcsak azért mert fájdalmas, hanem aki miatt ez történt még mindig ott van a politikában. Még nekem is mellbevágó élmény” – mondta. Jelenleg is Gyurcsány a főnök, egy ilyen beszéd után.
 
„A főpolgármester háta mögött újjáalakult a Gyurcsány-kormány, ez egy különleges jelensége a magyar politikának” – tette hozzá. Nem kell félteni a fiatalokat, megvan a magukhoz való eszük, ha valami érdekli, akkor utána tudnak menni. Mi szülők pedig azért vagyunk, hogy elmondjuk nekik, hogy mi történt 15 éve.
 
„’56-ról sem tanítottak az iskolában, mégis mindent tudtunk” – hangsúlyozta.
 
Orbán Viktor reméli minden gyermeknek jól telik majd a gyereknap.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.05.28.)