Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nagyobb az agymosás Amerikában mint Phenjanban

Még Észak-Korea se ilyen kemény, ott is elég sok őrület volt, de nem ennyire, mondta Yeonmi Park észak-koreai menekült, újságíró a Columbia Egyetemen szerzett tapasztalatairól.

Egy észak-koreai menekült azt állítja, hogy az Egyesült Államok jövője "ugyanolyan sivár, mint Észak-Korea", miután a Columbia egyetemre járt. A 27 éves Park elmondása szerint 2016-ban egy dél-koreai egyetemről került a Columbiára, de az iskolában szerzett tapasztalatai állítása szerint megzavarták.
 
"Arra számítottam, hogy ennyi idő, pénz és energia rááldozása után végre megtanulhatom, hogy miként kell gondolkodni. Ehelyett viszont rákényszerítettek, hogy úgy gondolkodjak, ahogy ők akarják. Rájöttem hogy ez egy olyan őrület, amihez hasonlót utoljára Észak-Koreában láttam", mondta a lány.
 
Az egyik hasonlóság, amit Park észrevett, az a nyugatellenes hangulat volt, de megjegyezte azt is, hogy a kollektív bűnösség elve, és a politikai korrektség is elterjedt az egyetemen.
 
Például az egyik professzor azért szidta a tanulót, mert azt mondta, hogy szereti Jane Austin műveit. Emellett kioktatást is kapott, hogy "ezek az írók a gyarmati múlt, és a rasszizmus képviselői, így a műveik tudat alatt mossák az emberek agyát".
 
Pak megjegyezte, hogy az ilyen események nem voltak elszigeteltek, mivel az egyetem minden évfolyamában olyan erősen Amerika-ellenes propagandával találkozott, mint amilyen mellett Észak-Koreában felnőtt.
 
Ezen túl problémákat okozott a megnevezés is, mivel minden csoport tagjai elmondták az év elején, hogy milyen névmásokon lehet őket hívni, ami komoly gondot okozott neki külföldiként, mert tévedésből néha így is más névmást használ.
 
"Olyan érzésem volt, mintha a civilizáció visszafejlődését látnám", mondta.
 
Az észak-koreai menekült továbbá elmondta, hogy korábban professzorokkal és hallgatótársaival is vitába keveredett, de gyorsan megtanulta, hogy ajánlatosabb csak hallgatni, különben nem fogja megtartani a jó osztályzatát és az ösztöndíját sem.
 
Megjegyezte, hogy "édesanyámmal 13 éves koromban szöktünk meg Koreából, megpróbáltunk átjutni a Yalu folyón, de emberkereskedők kaptak el minket, és eladtak rabszolgának. Az amerikai a diákoktól ezek után pedig folyamatosan azt hallom, hogy ők el vannak nyomva, illetve sorolják, hogy mekkora igazságtalanságokkal találják szembe magukat nap mint nap. Én szó szerint átmenekültem a Gobi-sivatagon, hogy szabad legyek".
 
Park szerint Amerika oktatási intézményei az észak-koreai oktatáshoz hasonlóan megfosztják a diákokat a kritikus gondolkodás képességétől. Erre példának azt hozta, hogy "Észak-Koreában elhitették velünk az iskolában, hogy a vezetőnk Kim Dzsong Un is éhezik, és nem vettük észre, hogy ő a legkövérebb, mert soha sem tanultuk meg, hogy miként kell kritikusan gondolkodni".
 
"Észak-Koreban nincs internet, nem tudnak hozzáférni nyugati gondolkodók munkáihoz, nem tudnak semmit. Itt, az Egyesült Államokban ezzel szemben rendelkezésre áll minden információ, az emberek mégis az agymosást választják".
 
Forrás: V4NA
(2021.06.18.)