Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Börtönre ítélték a flamand aktivistákat, mert tiltakoztak az iszlamizáció ellen

A bíróság szerint a muszlim lakosság elleni felbujtás bűntettét követték el

Silvia Sardone az olasz Liga európai parlamenti képviselője is megszólalt az esettel kapcsolatban, többek között azt mondta, hogy Brüsszel 20 év múlva muszlim főváros lesz.

A belga Voorpost párt négy tagját hat hónap börtönbüntetésre ítélték, mert "Stop iszlamizáció" feliratú molinóval vonultak fel. A bíróság szerint a muszlim lakosság elleni felbujtás bűntettét követték el.
 
A Voorpost nevű jobboldali politikai párt négy tagját börtönbüntetésre ítélték, miután "Stop iszlamizáció" feliratú molinóval vonultak fel.
A belga ügyészség még korábban soha sem indított eljárást tiltakozók ellen, akik békés megmozdulást tartottak. A mecheleni büntetőbíróság szerint a transzparens túl messzire ment azzal, hogy azt állította, az iszlám uralkodik Flandriában. Az ítélet szerint "ilyen jelek és transzparensek birtokában a vádlottak célja csakis a félelem és gyűlölet keltése a társadalomban, meggyőzve a bámészkodókat arról az elképzelésről, hogy az iszlám a jövőben uralni fogja Flandriát."
 
A Voorpost az ítéletet a szólásszabadság és a demonstrációs jogok elleni támadásnak nevezte. A vádlottak ügyvédei szerint nem az iszlám vallás, hanem a saría jogrend térnyerése, és az iszlám bíróságok felállítása ellen tiltakoztak. 
Az ügyvéd kijelentette, "ha valaki azt mondja, hogy állítsuk meg az iszlamizációt, akkor nem azt mondja, hogy állítsuk meg az iszlámot. Csupán azt akarták kifejezni, hogy meg kellene állítani bizonyos muszlim szokások terjedését a társadalmunkban."
 
A Voorpost párt azonban nem alaptalanul hívta fel a figyelmet az iszlamizáció veszélyére. Mechelen városában minden második gyermek bevándorló háttérrel rendelkezik, és a lakosság több mint 20 százaléka muszlim, a muszlim kisebbség pedig folyamatosan növekszik köszönhetően a magas születési rátának és a bevándorlásnak.
 
Belgium teljes lakosságának harmada bevándorló hátterű, a legnagyobb kisebbséget a marokkóiak alkotják. Brüsszelben, az ország fővárosában pedig a lakosság közel 80 százaléka bevándorló hátterű.
 
Az ország statisztikai hivatala szerint, 2020-ban Brüsszel több mint 12 önkormányzatában a legnépszerűbb fiú név a Mohamed és az Ahmed volt.
 
"A négy aktivista büntetőjogi megítélése messze túlmutat az igazság keresésén. Ez a szólásszabadság, a demokrácia, és az ellenzéki álláspont elleni támadás. Az iszlamizáció ellenzése nem gyűlölet vagy erőszak felbujtása. Ez csak a véleménynyilvánítás szabadsága. Ez védi azt, ami kedves számunkra, identitásunkat", jelentette ki a konzervatív Vlaams Belang párt elnöke az ítélet kapcsán. A párt több száz fős tiltakozást szervezett az ítélet ellen.
 
A tüntetésen a párt vezetőinek többsége részt vett, köztük volt Tom Van Grieken elnök, Barbara Pas a szövetségi képviselőcsoport vezetője, Gerolf Annemans európai parlamenti képviselő és mintegy 25 képviselő.
 
Silvia Sardone az olasz Liga európai parlamenti képviselője is megszólalt az esettel kapcsolatban, többek között azt mondta, "Brüsszel muszlim fővárossá válik, ilyen ütemben Brüsszel 20 év múlva muszlim főváros lesz."
 
V4NA nyomán
(2021.06.29.)