Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Ne legyen illúziónk, véres csata lesz

A magyar kormány elsőként teszi lehetővé a harmadik oltás felvételét – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjúban. A lehetőség augusztus elsejétől nyílik meg az emberek számára. A kormányfő azt is elmondta, időpontot kell majd kérni, de oltási rend már nem lesz. A miniszterelnök beszámolója szerint a kormány döntött arról is, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz az oltás.
 
– Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de azt javasoljuk, a beadatásig teljen el a második vakcina felvételétől számított négy hónap – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 
A miniszterelnök szerint a harmadik oltás szükségességéről megoszlanak a vélemények, ma hajnalban még a WHO is egy bizonytalanságról árulkodó közleményt adott ki erről. Olyan vélemény viszont nincs, amely szerint árt a harmadik oltás felvétele. – A magyar kormány úgy gondolja, nem kell félni tőle, az emberek biztonságérzetét növeli, vagyis miért zárnánk el az emberektől ezt a lehetőséget – fogalmazott.
 
Orbán Viktor kiemelte: bőségesen van elég vakcina az országban.
– Időpontot kell kérni, de oltási rend már nem lesz – fogalmazott a kormányfő. Rögzítette: az orvosok döntenek, ezt a felelősséget nem tudja átvállalni a kormány. Augusztus elsejétől van erre lehetőség, és azt is az orvos dönti el, hogy milyen oltást érdemes beadni harmadikként.
 
– Az általános átoltottsági helyzet szerint Magyarország még mindig az egyik legbiztonságosabb ország Európában – jelentette ki Orbán Viktor.
 
– Az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz az oltás – tette hozzá.
 
Mint mondta, a kormány nem híve a kényszerítésnek, de ezt a döntést meg kellett hozniuk, tehát az egészségügyben csak az dolgozhat, aki beoltatja magát Covid ellen.
 
Orbán Viktor miniszterelnök szerint augusztus elsejétől nyílik meg a harmadik oltás felvételének lehetősége
Továbbá kiemelte, hogy a 65 év felettiek körében 85 százalékos az átoltottság, tehát van 15 százaléknyi idős ember, aki még nem védett, így ők veszélyben vannak, mivel a delta variáns agresszív, durva és megtalálja azt a személyt, aki nincs beoltva.
 
Tehát az, aki nem vette fel az oltást, nagyobb veszélyben van, mint a járvány alatt bármikor – mutatott rá. A kormány ezért úgy döntött – folytatta –, hogy személyesen fel kell keresni ezeket az embereket, szeretnének adni egy esélyt, hogy ne kockáztassák az életüket. iskolakezdés előtt két nappal
Arról is szólt, hogy a 16–18 évesek 45 százalékát oltották már be, a 12–15 év közöttieket is oltani kezdték, sőt az a terv, hogy az iskolakezdés előtti első két napon minden 12 éven felüli gyerek megkaphatja az oltást az iskolákban, amennyiben a szülei ezt megengedik.
– A beutazások korlátozását illetően egyelőre nem hoztunk intézkedést – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, azt javasolják: azok a magyarok menjenek külföldre, akik mindkét oltást megkapták. – Most is van három olyan kategória, ahol van szerepe a védettségi igazolványnak: sportrendezvények, zenés-táncos rendezvények és fesztiválok – sorolta.
 
Szerinte nem lehet elkerülni a következő hullámot, amennyiben az megérkezik Európába, az csak a kérdés, hogy hány oltatlant fog találni a negyedik hullám.
 
– Minden olyan vélemény, amely bizonytalanságot kelt egy válságban, az ártalmas. A válságból úgy lehet kijutni, hogyha egymást támogatva, a célt előzetesen megnevezve cselekszünk – fejtette ki Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi napokban újra politikai támadások érték a kínai vakcinát.
 
– Az igazi baj az, amikor a politikusok, akik a közbeszédet alakítják, virológusnak, járványügyi szakembernek képzelik magukat – húzta alá a miniszterelnök.
 
Lobbitevékenység hazánk ellen
 
– Nem a szög lóg ki, hanem a lóláb, sőt egy egész ló – magyarázta a tegnap nyilvánosságra hozott brüsszeli levélről a miniszterelnök.
 
– Szégyenletesnek tartom a bizottság álláspontját – jelentette ki Orbán, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ennek az a célja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük a gyermekek közé. Leszögezte: a gyermekek nevelése a szülő feladata, az iskolában természetesen lehet szexuális felvilágosítás, ezeket pedig olyan emberek tarthatják, akiket az iskolaigazgató és a pedagógus alkalmasnak tart, és a szülő is beleegyezik.
A miniszterelnök beszélt arról is, hogy azért nem vett részt az EP-vitán, mert nem kapott meghívást, ugyanakkor véleménye szerint lesz még ettől sokkal élesebb és jelentőségteljesebb pillanat is az európai politikában. Felhívta a figyelmet, hogy Magyarország óriási nyomás alatt van, de szerencsére ez a kérdés a nemzeti konzultációban is szerepel, ezért mindenkit arra kért, hogy akinek fontos a saját gyereke és az a joga, hogy ő határozhassa meg gyermeke nevelését, az feltétlenül töltse ki az ívet.
Elmondása szerint ez a vita nemcsak magyar, sőt nem is magyar–lengyel jelenség, hiszen van egy nagyon hasonló vita Olaszországban is, folyik egy ilyen Romániában és a bizottság Litvániával szemben is fellépett. A litvánok megvédték a saját érdekeiket, ha nekik sikerült megvédeniük az érdekeiket, Magyarországnak miért ne sikerülne – tette fel a kérdést.
– Ne legyen illúziónk, véres csata lesz, sőt minden el fog hangzani, amit a magyar ember méltánytalannak, igazságtalannak és hatalommal való visszaélésnek szokott minősíteni – fogalmazott.
A kettős mérce immár – folytatta – nemcsak az unióban, hanem más szervezeteknél is általánossá vált. Ez a gyakorlat rossz, árt az európai nemzetek közötti együttműködésnek, sőt ellentétes az EU céljaival is – fűzte hozzá. Véleménye szerint bármilyen jogvita összekötése a pénzügyi kifizetésekkel teljesen elfogadhatatlan, különösen hogyha értékekről szóló jogvitákról beszélünk.
A kormányfő kijelentette, hogy a helyreállítási alapban szereplő összeg jár a magyar embereknek, nem egy adomány, megdolgoztak érte, így bár kemény vita lesz, Magyarország meg fogja kapni ezt a pénzt. Hozzátette: azokat a programokat, amiket meg akarnak valósítani, akkor is elindítják, ha nem érkezik meg Brüsszelből a pénz.
– Nem is tudjuk igazán, mekkora lobbitevékenység zajlik hazánk ellen – fejtegette interjújában Orbán Viktor. – A magyarok számára most kinyílik egy ablak, ahonnan rálátnak Európára – folytatta. A kormányfő azt mondta, gyűjti az információkat arról, hogy mi történik Nyugat-Európában, mi folyik a német és a holland iskolákban szexuális felvilágosítás címén, ő maga is meglepődött ezeket tapasztalva. A vita nyelvezete és kerete jogi természetű, a lényege pedig politikai, Brüsszel ránk akarja kényszeríteni az akaratát – jelentette ki a miniszterelnök. – Itt a gyerekeink szabadságáról van szó – tette hozzá.
 
– Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskoláinkban – mondta Orbán Viktor. – Amelyik szülő azt akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyermekét, az majd megszervezi – rögzítette a politikus, aki szerint a könyvesboltokban is meg kell jelölni azokat a kiadványokat, amelyek szexuális propagandát tartalmaznak.
 
– Nemváltó műtéteket végrehajtanak Nyugat-Európában úgy, hogy ezzel a gyerek szülei nem értenek egyet, Magyarországon ilyen jogi környezet, amiben ez lehetséges, nem állhat elő – zárta a beszélgetést a kormányfő.
 
Forrás: Magyar Nemzet
(2021.07.16.)