Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Felhívás - Németh László műfordító tábor – pályázat

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít a nyertes pályázók számára.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre.
 
A pályázati felhívásra azoknak a 35 év alatti fiataloknak a jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek magukban mai (román, szlovák, szlovén) és történelmi (lengyelek) szomszédaink nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.
 
A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, művelődési kapcsolataink hagyományáról, valamint szemináriumi foglalkozások keretében (egyes nyelvek szerinti kiscsoportokban) megismerkedhetnek az adott nyelvű szövegek fordításának elméletével és gyakorlatával.
 
A fordítótábor helyszíne: Lakiteleki Népfőiskola
 
A fordítótábor ideje: 2021. augusztus 16-22.

 
A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít a nyertes pályázók számára.
 
A fordítótáborba egy legalább 4-5 ezer karakternyi, nyomtatásban meg nem jelent magyarra fordított XX-XXI. századi szöveggel, mint pályamunkával lehet jelentkezni. A pályamunka mellé csatolni kell a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról letölthető kitöltött és aláírással ellátott jelentkezési lapot.
 
A pályamunkákat, valamint a jelentkezési lapot pdf formátumban az alábbi e-mail címre várják: lakitelekitaborok@gmail.com (Esetleges kérdésüket, észrevételüket szintén erre a címre küldhetik.) A pályamunkához csatolják – forrásmegjelöléssel együtt – az eredeti szöveget is!
 
A pályamunkák és a jelentkezési lapok beküldési határideje: 2021. július 29.
 
A beérkező munkákat szakmai zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat 2021. augusztus 2-áig értesíti a részvételi lehetőségekről.

 
 
A tábor szakmai vezetői: Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője
Kiss Gy. Csaba (Varsói Egyetem)
Mészáros Andor (ELTE Művelődéstörténeti Tanszék)
Majoros Judit, a KEKK Alapítvány kuratóriumi elnöke

 
A tábor felhívása megtekinthető ide kattintva!
 
Forrás: nepfolakitelek.hu
(2021. 07.20.)