Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Karikó Katalin találmányát a malária ellen is bevezetik

A malária ellen is beveti az mRNS technológiát a BioNTech – közölte hétfőn a gyógyszercég.
 
A német cég, mely az amerikai Pfizerrel közösen alkotta meg a koronavírus elleni vakcinát, az év végén kezdi meg a „biztonságos és nagy hatékonyságú malária elleni vakcina” klinikai tesztjeit. A BioNTech emellett létre kíván hozni egy mRNS-vakcinát gyártó létesítményt Afrikában.
 
A kontinens egyike azon régióknak, melyeknek problémát okoz a megfelelő mennyiségű koronavírus elleni oltás beszerzése. A cég közlése szerint partnereivel annak felmérésén dolgozik, hogyan lehet fenntartható gyártást biztosítani a kontinensen, hogy ellássák az afrikai országokat vakcinával. A tervezett létesítményben különböző mRNS-alapú vakcinákat gyártanának. A BioNTech és a Pfizer egymilliárd adag koronavírus elleni vakcinát fog eljuttatni az alacsony és közepes bevételű országokba az idén, és egy újabb milliárd adagot 2022-ben.
 
A múlt héten a két vállalat bejelentette, hogy egy dél-afrikai cég, a Biovac Institute lesz az első a kontinensen, amely megkezdi a koronavírus elleni vakcina gyártását. A BioNTech már korábban közölte, hogy dolgozik egy tuberkulózis elleni vakcinajelöltön, amelynek klinikai vizsgálatai 2022-re vannak kitűzve, valamint a rák számos formájának terápiáján.
 
Forrás: szekelyfold.ma
(2021.07.28.)