Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Betiltották a gyerekek nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet - USA

A hisztérikus reakció ismét bemutatja, hogy az LMBTQ-mozgalom a gyerekek elérését célozta meg, és azért küzd, hogy ne lehessen írni vagy beszélni arról, milyen súlyos egészségügyi problémákat tudnak okozni a korai nemváltoztató beavatkozások.

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) először betiltotta a Wall Street Journal újságírójának, Abigail Shriernek az Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters (magyarul: Visszafordíthatatlan károk: A transzőrület elcsábítja a lányainkat) című könyvének a forgalmazását, majd pedig közel 750 könyvesbolttól kért bocsánatot az elvileg a szólásszabadságért „harcoló" egyesület, amiért korábban népszerűsítette a nemváltás veszélyeire figyelmeztető, eléggé felkapott művet – írja a Danube Institute a Daily Wire-re hivatkozva.
 
Abigail Shrier aktuális kötete az egyesület júliusi könyvajánlójában szerepelt, azonban néhány kritikus Twitter-bejegyzés után az ABA egyből bocsánatot kért vétkéért, hogy népszerűsítette a kiskorúak nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet. Az egyesület bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes" könyv ajánlását, ugyanis annak tartalma súlyosan szembemegy az ABA céljaival és értékrendjével.
 
„Szörnyen sajnáljuk, hogy transznemű (transzgender) tagjainknak ilyen nagy fájdalmat okoztunk. Emellett szeretnénk bocsánatot kérni az LGBTQIA+ közösségtől és a nagyobb könyvkereskedőktől is. De tudjuk, hogy a bocsánatkérés nem elég. Ezért elindítunk egy kritikus párbeszédet arról, hogyan tudnánk még jobban orvosolni azt a súlyos kárt, amit okoztunk" – írja az egyesület közleményében.
 
Az ABA bocsánatkérése azonban valóban nem volt elegendő az LMBTQ-aktivisták számára, ugyanis többen követelték tőlük, hogy „súlyos hibájukat" úgy hozzák helyre, hogy ingyenesen népszerűsítsék transzneműek könyveit.
 
Abigail Shrier könyvének tartalmát tekintve azonban inkább azzal okozott súlyos kárt az egyesület, hogy eltávolította és hibának nevezte a könyv népszerűsítését ugyanis az amellett, hogy rámutat, miért káros a nemváltoztatás népszerűsítése, segítséget nyújt a gender diszfóriával küzdő gyerekek és szülők számára is.
 
Az Egyesült Államokban a tinédzserek körében a nemváltoztató műtétek száma 2018-ban 4400 százalékkal nőtt. Az ABA „értékrendje" tehát azzal az LMBTQ-s érveléssel egyezik, hogy a gyerekek már felnőtté válásuk előtt is hozhassanak olyan visszafordíthatatlan döntést, amelyet ha később megbánnak, nem tudnak, vagy csak nehezen tudnak megváltoztatni.
 
Shrier könyve ismét egy jó példa arra, hogy milyen károkat okoz az, hogy az interneten már a kisgyerekeket is a nemváltoztatásra buzdítják.
 
A könyvre való hisztérikus reakció pedig ismét bemutatja, hogy az LMBTQ-mozgalom a gyerekek elérését célozta meg, és azért küzd, hogy ne lehessen írni vagy beszélni arról, milyen súlyos egészségügyi problémákat tudnak okozni a korai nemváltoztató beavatkozások.
 
A Daily Wire cikkében arról is beszámolt, hogy Shrier könyvét nemcsak az említett egyesület tiltotta be, hanem az LMBTQ-aktivisták kritikái miatt 2020 novemberében a Target és a Walmart üzletlánc is visszavonta a könyv árusítását.
 
Az aktivisták azonban teljesen be akarják tiltatni a könyvet, és jelenleg azért harcolnak, hogy már az Amazon se árusítsa azt.
 
Többek közt a Danube Institute korábbi vendégkutatója, a brit Spectator újságírója, Douglas Murray is felszólalt Shrier védelmében, miszerint a Visszafordíthatatlan károk nem egy transzellenes könyv, és az ABA szégyellheti magát, hogy csatlakozott azokhoz, akiknek az a célja, hogy elhallgattassa, megszégyenítse és kirekessze a más véleménnyel rendelkező női írókat.
 
Forrás: vajma.info
(2021.07.29.)