Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Mini Európa-bajnokság lesz a lakiteleki Hungarikum Ligetben

A lakiteleki Nimród Footgolf Park azért is különleges, mert ez az egyetlen olyan pálya a világon, amelyet kizárólag footgolf játékra terveztek és építettek meg.

Augusztus 13 és 15 között a lakiteleki Hungarikum Ligetben, a Nimród Footgolf Parkban szervezik meg a Football-Golf Hungarian Open 2021 sportrendezvényt. Arról, hogy mit kell tudni a versenyről és magáról a sportágról, Baukó Ferenc sportszervezőt, edzőt kérdeztük.
 
A football-golf nagyon fiatal, tízéves sportág – közölte Baukó Ferenc. Hozzátette: két sportágat kell megkülönböztetni, a footgolfot és a football-golfot. Az utóbbi a footgolf szárnyága, abból fejlesztették tovább.
A két sportág között annyi a különbség, hogy a football-golfban akadályokat helyeznek a pályára és kötött rendszer szerint játsszák.
Hogy ez mit jelent?
Meg van szabva, hogy honnan kell kerülni egy akadályt, hogy kell megjátszani egy adott akadályon a labdát. A football-golf fő célja, hogy eljuttassunk egy normál méretű football labdát a lehető legkevesebb számú rúgással az elrúgó helyről a pályaszakasz végén elhelyezkedő lyukba.
 
Honnan érkeznek Lakitelekre erre a versenyre?
 
A hazai versenyzők mellett Európa hat országából érkeznek a rendezvényre, ezért mini Európa-bajnokságról beszélhetünk. A várható játékos létszám 50-60 fő között lesz. Indul a jelenlegi regnáló világbajnok, a dán Michael Hansen.
 
Mennyire népszerű ez a sportág?

 
Nagyjából 5 éve lett igen népszerű mindkét sportág. Egyre többen próbálják ki, és választják a footgolfot és football-golfot, mert a játékszabályok könnyen elsajátíthatóak, a játék sem bonyolult. Olyan szép környezetben játsszuk ezt a játékot, főleg Lakiteleken, hogy a természet is elvarázsolja a sportolókat. Aki egyszer kipróbálja, valószínűleg másodszor is eljön, így bővül a létszám.
 A Nimród Footgolf Park azért is különleges, mert ez az egyetlen olyan pálya a világon, amelyet kizárólag footgolf játékra terveztek és építettek meg.
 
Lakiteleken van rá mód, hogy aki szeretne, edzésre iratkozzon be?
 
Természetesen, csak időpontot kell foglalni.
 
Fotó: archívum, a lakiteleki pálya avatója
Medveczky Attila
(2021.08.11.
)