Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Idén jubilált a pedagógusok alkotótábora Lakiteleken

Az alkotótábor egy továbbképzésnek is megfelelő formáció és szerencsére itt egész nap dolgozhatunk a feladaton, miközben lehetőség van arra, hogy korrigáljak, megbeszéljük a festészeti problémákat.

A pedagógusok alkotótáborának otthona a Lakitelek Népfőiskola. A résztvevőket ezúttal is Szappanos István festőművész segítette tanácsaival.
 
A tábor egy érdekes kiállítással zárult, ahol az idei alkotások mellé a falakra kerültek a tavalyi művek is, így egyfajta összevetést lehetett tenni a művészi fejlődésről.
 
– Az alkotótábor egy továbbképzésnek is megfelelő formáció és szerencsére itt egész nap dolgozhatunk a feladaton, miközben lehetőség van arra, hogy korrigáljak, megbeszéljük a festészeti problémákat. Úgy vélem, az a pedagógus tud jó rajztanár lenni, aki maga is műveli és ismeri a festészeti vagy grafikai problémákat. Az idő megy előre és új eljárások is születtek az évek folyamán és ezeket mind be tudják építeni saját művészeti munkájukba, mindezek növendékek tanításánál is hasznosulnak – mondta el Szappanos István.
 
A tárlatnyitón Lezsák Sándorné, a Népfőiskola Alapítvány igazgatója is köszöntötte az alkotókat.
 
– A pedagógusok munkája egész évben arról szól, hogy személyiséget fejlesszenek, közösséget építsenek és a népfőiskolának is ugyanez a feladata – hangsúlyozta Lezsák Sándorné, aki hozzátette: az alkotás szabadságát idén is meghagyták, ám volt egy kérés, hogy maradjanak belül a Hungarikum Liget 26 hektáros területén és örökítsék meg azokat az épületeket is, amelyek az elmúlt nyolc év alatt nőttek ki a földből.
 
Forrás: baon.hu
Fotón: Szappanos István, fotó készítője: Tapodi Kálmán
(2021.08.23.)