Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Egyre több a gyermek Jászszentlászlón, új bölcsődét avattak

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési elnöke elmondta: három esztendővel ezelőtt indult egy új bölcsődefejlesztési program, melynek keretében ötvenkét településen – közöttük Jászszentlászlón – 929 új bölcsődei férőhely létesült.

Hamarosan birtokba vehetik a gyermekek az új bölcsődeépületet Jászszentlászlón. A Szent László Bölcsőde és Óvoda szombaton felavatott új épületében huszonhat gyermeket fogadhatnak.
 
Az óvodai nevelés 73 évvel ezelőtt kezdődött a településen, ami 2005-ben egészült ki a bölcsődei ellátással. A kezdetekben lakóépületekben alakítottak ki óvodai csoportszobákat, de azóta nagyon sokat tett a község vezetése, hogy az elhelyezés körülményeit javítsák. Nagy András, a település polgármestere idézte az új bölcsődeépület avatóján a régi időket és szólt az elmúlt fél évtized történéseiről is.
 
– A tornaszoba megépítése, a napelemrendszer mellett sok apróbb fejlesztést hajtottunk végre a szülők, a dolgozók segítségével. A legnagyobb beruházás azonban a most elkészült új bölcsőde, amire egyre nagyobb igény mutatkozott. Nálunk gyakori a kétkeresős családmodell, így a szülőknek a munkába való visszahelyezkedése is szempont volt a bölcsődeépítésnél. A másik fontos indok a gyereklétszám alakulása, hiszen 2013-ban tizenkét gyermek született a településen, míg a múlt évben több mint harminc – sorolta a polgármester, aki arról is beszámolt, hogy az új épület területét társadalmi összefogással tették alkalmassá az építkezésre.
 
– Több mint harmincan jöttek el segíteni gépekkel és kétkezi munkájukkal – mondta el Nagy András. A fejlesztésre 151 millió forint támogatást nyert a község és múlt év júliusában kezdődött a kivitelezés.
 
– A gyermekek részére készített intézményekbe fektetni a pénzt az mindig érték. Az elmúlt napokban több bölcsődét avattunk a megyében és örömmel hallottuk mindenhol, hogy nő a gyermekek száma, ami biztosítéka a települések megmaradásának – hangsúlyozta köszöntőjében Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke.
 
Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője elmondta: három esztendővel ezelőtt indult egy új bölcsődefejlesztési program, melynek keretében ötvenkét településen – közöttük Jászszentlászlón – 929 új bölcsődei férőhely létesült.
 
– A következő évtizedek a mostani kicsinyeknek legyen termő időszak. Hatvan esztendő múlva ők jókedvűen gondoljanak az elődökre, akik ezt a települést fölvirágoztatták és alkalmassá tették arra, hogy jó fogadóhely legyen, mert nagy jövője van Jászszentlászlónak – fogalmazott többi között az Országgyűlés alelnöke.
 
 
A szalagot Nagy András polgármester, Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke, Csúri Ferencné intézményvezető és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő vágta át (balról jobbra)
Fotó: Tapodi Kálmán
Forrás: baon.hu
(2021.08.23.)