Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nem várunk elismerést, csupán beismerést

Magyarország üzenete világos: ha nem megy közösen, akkor ne próbáljuk közösen. A menekültügyi hatáskört vissza kell adni a tagállamoknak! – szögezte le Varga Judit.

Az Alpbachban zajló panelbeszélgetésünk során több, a kontinensünket fenyegető kihívásról is szó esett, melyek közül ma talán a világjárványok és a tömeges migráció jelentik a legnagyobb veszélyt – erről írt Facebook-oldalán a magyar igazságügyi miniszter csütörtökön Ausztriából, ahol az Európai Fórum ülésezik.
 
Varga Judit leírta: „a 2015-ös migrációs válság bebizonyította, hogy a hatályos uniós rendelkezések képtelenek kezelni egy ilyen krízist. Ne higgyük, hogy 2015 egyedi eset lett volna. Az afganisztáni helyzet okán egy újabb válság küszöbén állunk. A jövőben pedig ezek az események sűrűbbek és súlyosabbak lesznek. A Bizottság számos kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, miközben hazánk a migrációs válságra próbált megfelelő eszközöket alkalmazni, egyúttal eleget tenni annak az uniós jogi kötelezettségnek, hogy az Unió külső határainak védelmét hatékonyan biztosítsa. 2015-ben hatékony válaszokkal és megoldásokkal szolgáltunk egész Európának, ennek ellenére mégis csak bírálatokat kaptunk. Mára azonban egyre többen értenek egyet velünk abban, hogy a migráció problémáját helyben, a kiindulópontoknál kell megoldani és nem az Unió területén. Mondhatni megérett az erkölcsi pillanat arra, hogy a Bizottság visszavonja a magyar határvédelem miatt indított eljárásait.  Azonban migrációs paktumról szóló tárgyalások évek óta megrekedtek, így az állam és kormányfők hiába nyilvánítják ki szándékukat a külső kezelés irányába, érdemi lépés azóta sem történt, új szabályozásban nem tudtak megállapodni.”
 
Magyarország üzenete világos: ha nem megy közösen, akkor ne próbáljuk közösen. A menekültügyi hatáskört vissza kell adni a tagállamoknak! – szögezte le Varga Judit.
 
Forrás: Varga Judit Fcebook oldala
(2021.09.02.)