Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nem lehetnek a férfiak utcaseprők – az esélyegyenlőségre hivatkoznak Ausztráliában

Csak nők, valamint nem bináris, vagy nemi szempontból nem meghatározható emberek pályázhatnak a munkakörre, hogy egy olyan sokszínű és befogadó utcaseprő közösséget hozzanak létre, amely hűen tükrözi a társadalmat a baloldaliak szerint. Victoria állam esélyegyenlőségi törvénye alapján kizárhatóak a férfiak bizonyos munkakörökből a nagyobb egyenlőség előmozdítása érdekében.

 
Egy ausztrál önkormányzat, a Melbourne tőszomszédságában található Darebin városi tanácsa utcaseprői álláshirdetést tett közzé, melyre kizárólag olyanok jelentkezését várják, akik „nem férfiként” azonosítják magukat. A hirdetésben egészen konkrétan az áll, hogy csak nők, valamint nem bináris, vagy nemi szempontból nem meghatározható emberek pályázhatnak a munkakörre, hogy egy olyan sokszínű és befogadó utcaseprő közösséget hozzanak létre, amely hűen tükrözi a város társadalmát – írja a Daily Mail internetes kiadása.
 
Az önkormányzat tájékoztatása szerint az álláshirdetés részletszabályai nem sértik a hatályos jogszabályokat. Mint mondják, „Victoria állam esélyegyenlőségi törvénye alapján kizárhatóak a férfiak bizonyos munkakörökből a nagyobb egyenlőség előmozdítása érdekében”. Ez az érvelélés azonban finoman szólva is érdekes, hisz az álláshirdetésben feketén fehéren le van írva, hogy „az önkormányzat nem alkalmaz hátrányos megkülönböztetést a kiválasztási és foglalkoztatási gyakorlatában.”
 
Darebin város hivatalos honlapján egyébként progresszív önkormányzatként mutatkozik be a város vezetése, amely „szenvedélyesen támogatja a társadalmi befogadást és a sokszínű munkaerő megteremtését.” Emellett a várost Victoria állam „legváltozatosabb településnek” nevezik a „kultúra, nyelv, vallás, nem, életkor, képességek, társadalmi-gazdasági háttér, foglalkoztatási helyzet, foglalkozás és a lakhatási igények tekintetében”.
 
Fontos megjegyezni, hogy a 161 ezer lakosú Darebin önkormányzata előszeretettel foglalkozik a valóságtól elrugaszkodott, abszurd, vagy épp nem létező problémákkal. Múlt héten például a közgyűlés egyhangúlag megszavazta, hogy a képviselők készítsenek jelentést arról, hogyan lehetne betiltani a nukleáris fegyvereket a településen.
 
Forrás: V4NA
(2021.09.13.)