Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A Magyar Fórum feltette kérdéseit a Kormányinfón

A Magyar Fórum kérdései a szeptember 15-ei Kormányinfón:
 
1.Nagy sajtópolémia van kialakulóban a Nemzeti Filmintézet által megítélt 1,6 milliárd forintos támogatással készülő Hadik -film kapcsán. Miniszter úr szerint minden magyar hősről készült már film, csak éppen Hadik maradt ki?
A Rákóczi-emlékév kapcsán miért nem készült a vezérlő fejedelemről film? Vagy miért nem készült Mátyás királyról, Szent Lászlóról, vagy a bizánci trón várományosáról, III. Béláról, vagy éppen IV. Béláról, akinek levelének másolatát miniszterelnök úr átadta a pápának?
 
2. Németország most először számolta ki, hogy egy migráns egyhavi ellátása 3-4000 euróba kerül, azaz közel másfélmillió forintba. Dobrev Kláráék bejelentették, hogy támogatnak minden olyan intézkedést, amely hozzájárul a bevándorlók hatékony integrációjához. Miután ők mindent átszámolnak, például, hogy egy stadion felépítésének árából mennyi nyugdíjat lehet emelni, mi megállapítjuk, hogy egy migráns egyhavi ellátmányából 30 nyugdíjas kaphatna havi 50 ezer forintos nyugdíjemelést.
Talán azt tervezik a DK-sok, hogy hatalomra jutásuk esetén a meghirdetett adóemelést a migránsokra költik, és nem – ahogy hangoztatják - a nyugdíjasokra?
Egyáltalán milyen eséllyel lehet integrálni olyanokat, akik megtámadják a határt védő katonákat?
 
3.Lyon és Strasbourg zöldpárti vezetője már kiállt a nyilvánosság elé, és azt mondta, várják az afgán migránsokat. Ők a lakosság 20%-át kitevő migránsok szavazataival lettek polgármesterek, de amint a Le Figaro beszámol, élhetetlenné tették saját városaikat. Ezek a tények nem elegendőek azok számára, akik itthon állandóan a migránsok befogadását szorgalmazzák?
 
4.Több olvasó keresett fel bennünket szolgáltatási visszásságok miatt. Múlt hét végén adott ki egy közleményt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató, hogy rendszerfejlesztés miatt nem lehet matricát vásárolni, viszont, aki nem váltja meg előre a matricát, azt megbüntetik. Aki nem értesült a közleményről és sürgős dolga akadt, mert például kórházba kell vinnie hozzátartozóját, és a kórházat csak autópályán keresztül tudja elérni, azt jogosan megbüntetik? Vagy fizessen büntetést, aki a pápa által celebrált mise miatt autózott fel Budapestre?
 
5.Két éve áll Karácsony Gergely a főváros élén. A főváros több kerületében alig láthatóak a közterület-felügyeletesek az utcákon, felszámolták a polgárőrséget, mindez felbátorítja a bűnözőket, romlik közbiztonság, aggasztó a köztisztasági helyzet. Aki reggelente végigmegy például a Wesselényi utcán, annak emberi és állati ürülékeket kell kerülgetnie. Mit gondol miniszter úr, Karácsony vezetése alatt teljesen szétesik a főváros, miután a főpolgármester minden idejét az előválasztási háborúskodás köti le?
 
6. Ukrajnára az amerikai befolyás kétségtelen. Tehát odáig fejlődött az amerikai demokrácia, hogy nem érdekli az USA vezetőit, hogy az ukrán államnyelvről szóló törvény megszünteti a kárpátaljai magyar nyelvű iskolákat?


 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
1.Sok történelmi időszakról készülnek ma történelmi filmek. Nem volt korábban egy jól működő filmtámogatási rendszerünk, ám ez Andy Vajna kormánybiztosi munkája alatt megváltozott, de továbbra sem készültek történelmi filmjeink. Mostanra a jól működő filmtámogatási rendszert fenntartottuk, és ma már készülnek történelmi filmek is. A nagy Hunyadi-film abszolút úttörő lesz ebben. Arra is ügyelni kell, hogy ne rossz forgatókönyvvel készüljenek ilyen jellegű alkotások. Ebben az ügyben nem az állam a kezdeményező, nem az állam készít filmeket, hanem az állam a filmötleteket támogatja. Nagyon örülnék annak, ha minél több olyan filmötlettel állnának elő, melyek a magyar történelmi korszakokról, vagy híres személyekről szólnának.
 
2.A migránsok beilleszkedésére sok nyugat-európai ország tett kísérletet, hatalmas összeget fordítottak erre a célra. Azok a párhuzamos társadalmak, amelyek Németországban, Svédországban, Franciaországban létrejöttek, jól mutatják ennek a kísérletnek a sikertelenségét. A magyar baloldal egyértelműen migrációpárti, elítélte a kerítésépítést. Ha valaki a migrációra nemet mond, az a hazai baloldalra is nemet mond. Nem csak a költségvetés, hanem a közbiztonság szempontjából is hatalmas problémát jelentene, ha egy migránsbarát baloldal kormányozna Magyarországon.
 
3. A nyugat-európai zöld és baloldali pártok új állampolgárokat és azok szavazatait remélik a migrációtól. A magyar baloldal is azért támogatja a migrációt, és azt, hogy az évszázadok alatt kialakult kulturális homogenitás – ami ma a politikai értelemben vett magyar nemzetet jelenti – megszűnne, mert ők ettől politikai előnyt remélnek.
 
4.Azt kell megbüntetni, aki ilyen nyilatkozatot ad ki, amennyiben nem voltak alternatív útdíjfizetési módok. Egyetértek azzal, hogy ha valahol nem lehet eleget tenni az útdíjfizetési kötelezettségnek, ott nem lehet bírságot alkalmazni.
 
5. Aki itt él Budapesten, az meg tudja ítélni, hogy milyen változás történt az elmúlt két évben. Szemét, dugók és újra nagy számban hajléktalanok jellemzik Budapestet. Én is úgy gondolom, hogy a főpolgármesternek, bár használhatja ugródeszkának a Főpolgármesteri Hivatalt, de ha közben a feladatát ellátná és Budapest nem lenne lényegesen rosszabb állapotban, mint korábban volt, mindannyian boldogabbak lennénk.
 
6. Többször is kértük az Egyesült Államok segítségét, hogy az ismert ukrán befolyásukra tekintettel segítsenek abban, hogy azt a tűrhetetlen, minden alapvető emberi jogi elvnek ellentmondó törvényt változtassák meg, de nem történt semmi. Ezért Ukrajna addig nem kaphat szerepet a NATO-ban és az unióban, ameddig emberi jogi vívmányokat rombol le és tapos sárba, így mi addig fogjuk blokkolni a NATO-Ukrajna tárgyalásokat, amíg ezen a téren nem lesznek változások.
 
m.a.
(2021.09.16.)