Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Karácsony szerint csak az autósok tehetnek a dugókról

Ismét azt ajánlotta az autósoknak Karácsony Gergely, hogy akiket zavarnak a dugók, ne kocsival próbálkozzanak a városban. A főpolgármester szerint, ami a körúton autóval egy óra, az villamossal három perc, így jobb arra felszállni. Hozzátette: az autósoknak meg kell érteniük, hogy ők maguk okozzák a dugót, tehát ha kevesebben ülnének kocsiba, dugó sem lenne. Úgy érzi, hogy jó irányba halad a város – közölte az M1 Híradójában.
 
Egy helyben álló autók a Blaha Lujza téren, és tömött kocsisor a Rákóczi úton és a Nagykörúton is. Volt, amikor annyira megteltek a sávok, hogy a sofőrök akárhogy próbálkoztak, a mentőautó elől sem tudtak félrehúzódni, így az percekig vesztegelt a dugóban.
 
A Nyugati pályaudvar környékén reggelente több száz méteres kocsisor alakul ki a felüljárón és a Bajcsy-Zsilinszky úton.
Idén sokszor a vakáció alatt, vagyis a nyári időszakban is rendszeresen bedugult a főváros. Az iskolakezdéskor pedig – ahogy az várható volt – csak tovább romlott a helyzet.
 
Az M1 stábjai a lezárások óta folyamatosan figyelik a budapesti közlekedést. A legtöbb autós azt mondja: elegük van a dugókból, és abból, hogy nem lehet kiszámítani az érkezés időpontját.
 
„Szerintem ez egy világváros és ennek úgy is kéne működnie. És nem egy ilyen, nem tudom, nem tudok rá olyan jelzőt mondani, hogy igazán bántó legyen, hogy akinek szólna az észhez térjen” –mérgelődött egy fővárosi autós.
 
Volt akinek két óra alatt sem sikerült átjutnia a városon.
A szakértők szerint a dugóknak az az oka, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros több nagyberuházást indított el egyszerre a nyáron. Az összecsúszott fejlesztések és a kerékpársávok felfestése pedig közlekedési káoszt hoztak magukkal.
 
A főpolgármester korábban azt ajánlotta a dugókban rostokoló autósoknak, hogy inkább válasszák a tömegközlekedést, vagy menjenek gyalog. Ugyanerről beszélt most is egy internetes beszélgetős műsorban, szerinte egy nagyvárosban életszerű, hogy így közlekedünk.
 
„A jövő az erre van. Tehát hogy muszáj ezeket a lépéseket megtenni. Én biztos vagyok benne, hogy pár év múlva a város ezt megszokja, elfogadja, és mindenhol ezekből a beruházásokból konfliktusok vannak” – mondta Karácsony.
 
Arra is kitért, hogy a nagy dugókon az emberek is változtatni tudnának.
 
„Úgy fogalmazunk, szép magyar nyelven, hogy ülök a dugóban. Nem. A dugó az én vagyok, aki ott éppen autóval vagyok” – mondta a városvezető.
 
A főpolgármester a tömeges panaszok ellenére az interjúban úgy fogalmazott: a közösséget szolgálja.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.09.17.)