Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Növekedett az olasz jobboldal támogatottsága

Matteo Salvini a Riminiben történt késelés kapcsán arról beszélt, hogy Luciana Lamorgese belügyminiszternek vagy foglalkoznia kell a migráció kérdésével, vagy pedig másnak kell a helyére lépnie. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a bevándorlásellenes Georgia Meloni vezette Olasz Testvérek 21 százalékon, míg a Salvini vezette Liga 20,6 százalékon áll.

Újra fellángolt a vita az ellenőrizetlen bevándorlásról Olaszországban, miután egy szomáliai menedékkérő öt embert – köztük egy hatéves gyermeket –  szúrt le Riminiben.
 

Az őszi választások közeledtével azonban úgy tűnik, hogy a jobbközép pártok támogatottsága töretlen, ami annak is köszönhető, hogy a három párt következetesen kiállt bevándorlásellenes álláspontja mellett, és rendszeresen felhívják a figyelmet az országszerte fokozódó erőszakra.
 
Matteo Salvini (fotón) a Riminiben történt késelés kapcsán arról beszélt, hogy Luciana Lamorgese belügyminiszternek vagy foglalkoznia kell a migráció kérdésével, vagy pedig másnak kell a helyére lépnie.
 
A bírálatokra válaszul Lamorgese rámutatott, hogy a bevándorlási hullámok kezelése összetett folyamat, mivel a migráció kezelésekor figyelembe kell venni az emberi jogi szabályozásokat, az olasz külpolitikai iránymutatásokat, az uniós partnerekkel fennálló kapcsolatokat és az Észak-Afrikában, Afganisztánban, illetve a Balkánon zajló folyamatokat. Hozzátette:  a Riminiben történt támadás bárhol Európában megtörténhetett volna.
 
A bevándorlással kapcsolatos viták fellángolása növelte a jobbközép pártok támogatottságát. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a bevándorlásellenes Georgia Meloni vezette Olasz Testvérek 21 százalékon, míg a Matteo Salvini vezette Liga 20,6 százalékon áll.
 
A két párt vezetői azt nyilatkozták, hogy a 2023-as választásokon Silvio Berlusconi pártjával, a Forza Italiával közösen állít listát a három párt.

Ha Olaszországban most lennének választások, akkor a jobbközép koalíció többséget szerezne a parlamentben, és Giorgia Meloni lenne a jelölt a kormány megalakítására, mivel jelen állás szerint az ő pártja kapná a legtöbb szavazatot. Meloni a bevándorlással kapcsolatban évek óta tengeri blokádot szorgalmaz a Földközi-tengeren, hogy megszűnjön az Olaszországra nehezedő hatalmas migrációs nyomás.
 
Forrás: V4NA
(2021.09.17.)