Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Amit Brüsszel tesz, az árulás

Tizenegy év alatt közel egymillió munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta újra négy százalék alá csökkent, egyetlen lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésének nyitónapján.
 
Orbán Viktor úgy fogalmazott: A sikeres oltási programnak köszönhetően újra szabad nyarunk volt. Európai és világviszonylatban is az egyik leggyorsabb oltási programot valósítottuk meg. Ennek köszönhetően másoknál hamarabb tudtuk feloldani a korlátozásokat és tudtuk talpra állítani a gazdaságot.
 
Kiemelte: A járványnak lesz negyedik hulláma, ezt mutatják a számok. Három járványhullám után már tudjuk, hogy mi az, ami a vírussal szemben működik és mi az, ami nem. Maszkokkal és korlátozásokkal nem lehet legyőzni a vírust, csak az oltással. A harmadik hullámot ezzel győztük le, a negyediket pedig ezzel tudjuk majd kordában tartani.
 
A kormányfő hangsúlyozta: oltás alapú védekezést javasol folytatni a jövőben. Kiemelte a harmadik oltás jelentőségét és elmondta, hogy a szakemberek között is egyetértés van ebben a kérdésben. Magyarország elsőként tette lehetővé a harmadik oltás felvételét, ezzel a lehetőséggel már 525 ezer ember élt. Jelenleg 8 millió adag vakcina áll rendelkezésre és év végéig további 8,9 millió adag leszállítása várható.
 
Van elegendő oltóanyagunk, bárkit be tudunk oltani – jelentette ki Orbán Viktor.
 
A magyarok túlnyomó többsége be van oltva, tehát védettek. A kormányfő mindenkit arra biztat, hogy vegye fel a vakcinát, mert a súlyos betegséget és a kórházi kezelést is elkerülheti vele.
 
A kormány azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy az év végéig hosszabbítsa meg a rendkívüli jogrendet. Ez már bizonyítottan segíti a járvány elleni védekezést, már bizonyított és az ország cselekvőképességét a járvány alatt fenn kell tartanunk.
 
Egyetlen lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól
 
A magyar gazdaság repülőrajtot vett – fogalmazott a miniszterelnök. Kiemelte: A második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés.
 
A magyar gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, míg számos uniós országban erre még várni kell – jelentette ki Orbán Viktor. A szolgáltatások exportja, a beruházások, az ipar is jelentősen bővült 2020-hoz képest. A miniszterelnök elmondása szerint a kormány képes lesz 5,5 százalék fölé emelni a gazdasági növekedést.
 
A kormányfő emlékeztetett arra, hogy azt ígérték, amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit hoznak létre. Ezt a vállalást teljesítettük – jelentette ki. Soha nem dolgoztak még ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon.
 
11 év alatt közel egymillió munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta újra négy százalék alá csökkent, egyetlen lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól.
 
A nemzeti konzultációról szólva Orbán Viktor kifejtette: Azért indították el, mert a járványnak komoly hatása lesz, nemcsak ránk, hanem a világra is. A veszélyek korát éljük, járványok és a népvándorlások zajlanak, ezért kérték ki az emberek véleményét. A miniszterelnök köszönetet mondott azoknak, akik éltek a véleménynyilvánítás lehetőségével és visszaküldték az íveket.
 
A kormány az emberek döntésének megfelelően meghosszabbította a hitelmoratóriumot a rászorultak számára, így a közfoglalkoztatottak, a családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a gyermeket nevelők számára, valamint azok részére, akiknek a jövedelme a járvány alatt csökkent.
 
A gazdaság sikeres újraindítása lehetővé tette, hogy a gyermeket nevelő szülők személyi jövedelemadóját február 15-ig visszatérítsék számukra. A gyermeket nevelő vállalkozók is adóvisszatérítéseket kaphatnak, így összességében 1,9 millió szülő számára mintegy 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal 2022 februárjában.
 
A nyugdíjasok is részesülnek a gazdasági eredményekből
 
A nyugdíjprémium összege a szakértők szerint meghaladja az 50 ezer forintot is. Folytatják továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését, melyet a Gyurcsány-Bajnai-kormány vett el az idősektől.
 
2022 elején hat havi fegyverpénzt kapnak a rendvédelmi és fegyveres testületek hivatásos tagjai, valamint bevezetik a 25 év alattiak SZJA-mentességét is.
 
A kormány tárgyal a munkaadókkal és a munkavállalókkal is a minimálbér 200 ezer forintra történő emeléséről is. Ennek megvalósítására a miniszterelnök jó esélyt lát.
 
A nemzeti konzultáció eredményét figyelembe véve a kormány alkotmányos védelmet kíván adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsonyabb adóknak és a nyugdíjaknak is.
 
Az afganisztáni helyzetről szólva Orbán Viktor elmondta: hazánk az Egyesült Államokkal szövetségben vett részt a misszióban, de utólag látható az, hogy az Egyesült Államok rosszul ítélte meg az agán helyzetet és komoly veszélyt idézett elő.
 
A Magyar Honvédség dolga csak és kizárólag abban állt, hogy kimentse saját embereit és a nekik segítő afgánokat. Ezt a feladatot teljesítették, elismerés illeti őket – emelte ki a kormányfő.
 
Az afgán válság azonban új migránshullámot indíthat el – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. Magyarország álláspontja, hogy az afgán menekülőket a térségben kell segíteni, ott kell „hotspotokat” létrehozni és a segítséget kell odavinni.
 
Amit Brüsszel tesz, az árulás
 
Hazánk déli határát meg kell erősíteni, hiszen a nyugat-balkáni útvonal ismét megtelt. Egy év alatt háromszorosára nőtt az illegális határátlépők és az embercsempészek száma.
 
Eközben Brüsszel és Berlin hátbalövi Magyarországot, holott hazánk tartja fenn Európa belső biztonságát és kényelmét. Újabb eljárásokat indítanak a határzárat érintő törvények ellen.
 
„Fölfogásom szerint, amit ma Brüsszel tesz az árulás. Magyarország, sőt Európa békéjének elárulása” – jelentette ki Orbán Viktor.
 
A migrációs viták szétfeszítik az uniót, ezért Magyarország az szeretné, ha a határvédelem összes hatáskörét Brüsszel visszaadná a tagállamoknak.
 
A brüsszeli bizottság az elmúlt hetekben megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. Hivatalosan is fölszólítottak bennünket a köznevelési-, a média- és a reklámtörvény módosítására. Követeléseik abszurdok és szembe mennek azzal a magyar állásponttal, ami szerint a gyermekek szexuális nevelése a szülők joga – mondta Orbán Viktor.
 
A magyar emberek népszavazáson mondhatnak majd véleményt erről a kérdésről, Brüsszel viszont már az emberek megkérdezése előtt is ítéletet mond, nem kíváncsi a népszavazás eredményére, nem érdekli őket, mit akarnak az embernek. Demokrácia és jogállam tekintetében ezek után a saját házuk táján söprögessenek.
 
Az uniós helyreállítási alapról a kormányfő elmondta, hogy 19 országgal már megállapodtak, sőt folyósítottak is összegeket. Orbán Viktor szerint ez a gyakorlat súlyosan szembe megy az európai érdekekkel, ezért Magyarország követeli, hogy Brüsszel hagyjon fel a kettős mércével.
 
A magyar kormány elindítja a helyreállítási alapból finanszírozandó programokat, ennek összegét a költségvetés és a nemzetközi pénzpiacok segítségével teremtette elő.
 
A kormányfő arról is beszélt, hogy hazánk mintegy harmincszorosára növelte aranytartalékát, ez a nemzetközi rangsorban a felső harmadot jelenti, régiós szinten pedig nálunk a legmagasabb az egy főre jutó aranytartalék.
 
Alacsonyan maradnak a rezsiárak
 
Az ország energiabiztonsága érdekében megállapodást kötöttünk Oroszországgal, miután az Egyesült Államok jóváhagyta a német-orosz gázszerződést. A most kötött magyar-orosz szerződés október 1-jén lép hatályba és 15 esztendőre szól. A gáz Ausztrián és Szerbián keresztül érkezik majd, a bizonytalan Ukrajnát mellőzve, ez pedig az alacsony rezsiárak fenntartását segíti.
 
A nemzetközi gazdasági rendszer sérülékeny, ez látszik. Az olcsó pénz kora leáldozott, helyette a nyakunkon vannak járványok és a népvándorlás újabb hullámai is. Ezek egyik napról a másikra képesek feje tetetjére állítani a mi békés hétköznapjainkat is. A magyar kormány álláspontja szerint a nemzeti érdek mindenek felett álló képviselete a legfontosabb vezérlőelv. Ha erről letérünk, akkor a sikertelen országok sorában találhatjuk magunkat, ahogy az 2010 előtt volt.
 
„Legyen továbbra is Magyarország az első!” – zárta beszédét Orbán Viktor.
 
Forrás: hirado.hu
Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. A kormányfő mögött Kövér László, az Országgyűlés elnöke. MTI/Koszticsák Szilárd