Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Magyarország támogatja Észak-Macedónia EU-tagságát

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden a Karmelita kolostorban fogadta a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetőségét, Hrisztijan Mickoszki elnököt és Alekszandar Nikoloszki alelnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
 
Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország támogatja Észak-Macedónia csatlakozását az Európai Unióhoz, és azt is, hogy az ország aktív részese legyen a jelenleg is zajló, Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatnak.
 
A megbeszélésen a fokozódó migrációs nyomásról is egyeztettek, fontosnak nevezve az érintett országok összefogását, a határvédelem fejlesztését.
 
A koronavírus-járvány kapcsán kiemelték az oltások szerepét a vírus legyőzésében.
 
A Fidesz elnöke biztosította támogatásáról a VMRO-DPMNE pártot az októberben esedékes észak-macedóniai helyhatósági választásokon - mondta Havasi Bertalan.
 
MTI-hír

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetőségét, Hrisztijan Mickoszki elnököt (b) és Alekszandar Nikoloszki alelnököt a Karmelita kolostorban 2021. szeptember 21-én. A kormányfő mellett Rahói Zsuzsanna külpolitikai főtanácsadó. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
(2021.09.21.)