Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A Bidenék által nyáron kimenekített afgánok nemi erőszak miatt állnak bíróság előtt

Az ügyészek az egyik afgánt azzal vádolják, hogy néhány hetes amerikai tartózkodása alatt több kiskorúval szemben is szexuális bűncselekményt követett el, egy fiatalt pedig meg is erőszakolt.

Egy húszéves afgán férfi többek között kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszak miatt, egy 32 éves, ugyancsak Afganisztánból származó férfi pedig családon belüli erőszak miatt áll bíróság elé. Mindkettőjüket a Biden-adminisztráció menekítette ki, tetteiket már Amerikában követték el.
 
A madisoni szövetségi esküdtszék a vádiratot a húszéves Bahrullah Noori és a 32 éves Mohammad Haroon Imaad ellen nyújtotta be a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Fort McCoy-i Rendőrség nyomozásának eredményei alapján.
 
Az ügyészek Noorit azzal vádolják, hogy néhány hetes amerikai tartózkodása alatt több kiskorúval szemben is szexuális bűncselekményt követett el, egy fiatalt pedig meg is erőszakolt. Emiatt a húszéves férfit kiskorú sérelmére elkövetett, három rendbeli szexuális bűncselekmény elkövetésével, egy vádpontban pedig erőszak alkalmazásával vádolják. A vádirat szerint áldozatai 16 év alattiak voltak. A másik, 32 éves férfit családon belüli erőszakkal vádolják az ügyészek. A vádirat szerint a szintén Afganisztánból kimenekített Imaad szeptember 7-én a feleségét fojtogatta.
 
Mindkét férfi szeptember 16-án jelent meg a bíróság előtt a wisconsini Madisonban, jelenleg a Dane megyei börtönben vannak őrizetben. Bevándorlási státusuk egyelőre nem tisztázott, vagyis nem lehet tudni, hogy menekültként, különleges bevándorlási vízummal rendelkező személyként vagy esetleg valamilyen más státussal érkeztek Amerikába.
 
Ha a szexuális erőszak igazolást nyer, Noori minimum harminc év börtönbüntetésre számíthat, de a maximális büntetés akár életfogytiglani börtönbüntetés is lehet. A másik két vádpontban legfeljebb 15 év büntetésre számíthat. Imaadra legfeljebb tízévnyi börtön várhat, amennyiben bűnösnek találják.
 
A Biden-adminisztráció július óta több mint 122 ezer embert, köztük hatezer amerikai állampolgárt menekített ki Afganisztánból.
 
(Forrás: ma7.sk, fotó: illusztráció, 2021.09.24.)