Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A fehérek mind rosszak, a BLM szimpatizánsai mind jók – itt az új mesekönyv

A francia esszéista szerint a legnagyobb probléma az a kiadvánnyal, hogy azt hangoztatja, egyedül a fehérek a felelősek minden rosszért, a színes bőrűek pedig a jófiúk és az áldozatok, a BLM mozgalom szimpatizánsai.

Már hét éves kortól ajánlják azt a gyerekkönyvet, amelynek címe La Violence, vagyis “Az erőszak”, ezt a témát járja ugyanis körbe, ám igencsak fehérellenes megközelítésben. A könyvben többek között olyan kérdésekre keresik a választ, hogy a férfiak mindig is erőszakosak voltak-e, illetve azt is elmagyarázzák a gyerekeknek, hogy mire való a törvény és hogy joguk van-e visszaütni, ha valaki megüti őket.
 
Caroline Valentin francia esszéista szerint a legnagyobb probléma azonban az a kiadvánnyal, hogy szisztematikusan azt hangoztatja, hogy a fehérek a felelősek minden rosszért, a színes bőrűek pedig a jófiúk és az áldozatok, a BLM mozgalom szimpatizánsai.
 
Twitter-bejegyzésében az esszéista felteszi a kérdést, hogy a könyv szerzői vajon tudatában vannak-e annak, hogy a kiadványuk rasszista.
 
Caroline Valentin megkereste a könyvet megjelentető Éditions Milan nevű könyvkiadót és megkérdezte őket a tartalommal kapcsolatban. Azt a választ kapta, hogy meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy miről szól az élet, különös tekintettel a fajgyűlöletre.
 
A könyvben található illusztrációknak egytől egyig az az üzenete, hogy a fehérek a rosszak és a bűnelkövetők, van például olyan kép, ahol egy iskola udvarán egy fekete tanár próbál kibékíteni két veszekedő fehér diákot, egy másik rajzon az látható, hogy egy fehér férfit bilincsbe verve visznek a színes bőrű bírónő elé.
 
Ez azonban nem az egyetlen olyan gyerekeknek szóló francia kiadvány, mely a fajgyűlölet témájával foglalkozik, megjelent egy másik könyv is, amely többek között a rasszizmus, a blackface és az iszlamofóbia fogalmát taglalja, a címe alapján gyerekeknek szóló antirasszista kézikönyv.
 
Forrás: V4NA
(2021.09.24.)