Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

Heten elfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves férfi ellen, aki 6 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.
 
A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információja alapján a Pest megyei rendőrök október 4-én 17 óra 7 perc körül az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényében vezettek ki egy személygépkocsit. A járművet egy szerb állampolgár vezette, az utastérben hat külföldi tartózkodott.

 
A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.
 
Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a szerb férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.
 
Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 
Forrás: police.hu
(2021.10.05.)