Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

Az ápolók bérét 21, a bölcsődei dolgozókét és a kulturális dolgozókét 20 százalékkal emelik

A kormányfő ma reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában elmondta, hogy az ápolók bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét 20 százalékkal, a kulturális dolgozókét pedig ugyancsak 20 százalékkal emelik majd 2022 elejétől. Hozzátette azt is: egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell a jövő évtől szja-t fizetniük és 1,9 millió szülő kapja vissza a 2021-ben befizetett szja-t. Továbbá tárgyalnak a 13. havi nyugdíjról és a minimálbér 200 ezer forintra történő megemeléséről is.
 
A vírusnak kedvező az esős őszi idő, ezt már az előző évben is megtapasztaltuk. Gyorsabban terjed a vírus, és csak az oltás segít abban, hogy megvédjük magunkat – mondta ma reggel a Kossuth Rádión Orbán Viktor. A miniszterelnök idézte Merkely Bélát, aki azt mondta, hogy mindenkit megtalál a vírus, aki nem oltja be magát.  Egy komoly ember tudja, hogy veszélyben van, és meg tudja hozni a döntést, hogy beoltja-e magát – reagált a kormányfő arra a javaslatra, hogy nem kellene-e fizetni annak aki felveszi az oltást.
 
Orbán Viktor is fel fogja venni a harmadik oltást, és mindenkinek azt tanácsolja, hogy kövesse a példáját. – A felelősségteljes magatartás az, ha beoltatjuk magunkat – húzta alá. Az biztos, hogy az oltás működik  – jelentette ki a miniszterelnök.
 
Az Európában emelkedő rezsiárak kapcsán felidézte, hogy 2002-ben figyelmezették az embereket, hogy ha a baloldal győz ismét emelkedni fognak a rezsiárak. Ezt a baloldal tagadta, mégis rengetegszer emelték a rezsit.
 
A baloldal most is piaci energiaráakat követelt, ha ezt teljesítettük volna, akkor 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak évente, tehát havi 32 ezer forinttal lenne drágább a rezsi egy átlagos magyar családnál – hívta fel a figyelmet.
 
„Brüsszelben a klímavédelmet az energiaárak emelésével szeretnék elérni” – mondta a kormányfő.
 
Amíg mi a rezsit csökkentenék, ők úgy gondolják, hogy akkor lehet rákényszeríteni az embereket, hogy más energiaforrást válasszanak, ha felemelik az árakat. Magyarország a többi V4-es országgal közösen követeli, hogy Brüsszel vonja vissza ezeket a terveket. Brüsszel ahelyett, hogy segítene, tovább rontja a helyzetet. A következő uniós csúcson újra napirendre kerül a rezsikérdés – tette hozzá.
 
A gazdaság elérte a járvány előtti teljesítményét, és ez a magyar embereknek köszönhető. Elmondta, a legutóbbi kormánydöntések alapján minden időskorú novemberben egységesen 80 ezer forintot kap majd kézhez. E mellett a magasabb infláció miatt visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelik a nyugellátásokat. Emlékeztetett rá, hogy az idősek mellett a gyermeket nevelő családok is kapnak segítséget, miután jövőre 1,9 millió szülő kapja vissza az idén befizetett adóját.
 
Elmondta, emellett az ápolók bérét 21 százalékkal, a bölcsődei, szociális és kulturális dolgozókét pedig 20 százalékkal emelik majd 2022-ben.
A kormányfő közölte, hogy egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetniük. Ha sikerül a minimálbért 200 ezer forintra emelni, akkor egy szép évet zárhatunk – mutatott rá.
 
Azért is küzdenek, hogy a 13. havi nyugdíj egészét visszaadhassák – mondta. Ennek a feltételei most még nincsenek meg, de ha a következő hónapokban mindenki jól teszi a dolgát az országban, akkor lehetővé válik – fogalmazott.
 
Arra is rámutatott, hogy hitelből nem lehet bért emelni, ezért a gazdaságpolitika fontos eleme, hogy a gazdasági növekedés és a béremelések szinkronban legyenek
 
Kiemelte, hogy a pedagógusok a 2013-as nagy arányú béremelésük után jövőre újabb tíz százalékos fizetésemelést kaphatnak, amit 2023-ban egy nagyobb arányú emelkedés követhet.
 
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a közös uniós hitelfelvételből nekünk járó fejlesztési pénzeket Brüsszel az LMBTQ-lobbi nyomására nem folyósítja Magyarországnak.
 Nem engedjük át a gyerekeink nevelését LMBTQ-aktivistáknak – szögezte le, kiemelve, hogy hazánk nem enged a nyomásnak. Azt is elmondta, hogy ezeket a pénzeket előbb vagy utóbb meg fogjuk kapni, hiszen az „nekünk jár”.
 
Karikó Katalin a mi hősünk, és megmentette sok millió ember életét. Lehet, hogy ezért nem járt Nobel-díj, de hősies tettet vitt véghez – reagált azokra a véleményekre, mely szerint a magyar tudós megérdemelte volna, hogy Nobel-díjat kapjon a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséért.
 
Orbán Viktor végezetül arról is beszámolt, hogy fiatal szakmunkásaink kiváló eredményeket értek el egy nemzetközi versenyen, ahol húsz magyar fiatal ért el helyezést, vagy külön díjat.
 Magyarország jövője nemcsak a Nobel-díjasainkon, hanem a szakmunkásaikon is múlik – összegzett.
 
Forrás: hirado.hu, mti.hu, magyarnemzet.hu
(2021.10.08.)