Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A franciák közel fele támogatja a bevándorlás teljes leállítását

A jobboldali válaszadók mintegy háromnegyede, 72 százaléka támogatja a bevándorlás teljes leállítását, addig a baloldali szavazók nagy többsége, 86 százaléka egyértelműen az intézkedés ellen lenne.

A franciák 41 százaléka támogatja minden Franciaországba irányuló bevándorlás leállítását, a legális és az illegális bevándorlásét egyaránt – derült ki egy friss közvélemény-kutatásból. A felmérést a CSA Institute végezte a CNews megbízásából, annak kapcsán, hogy a 2022-es elnökválasztási kampány egyik fontos témája a bevándorlás.
 
A kutatásból kiderül, hogy a 65 év felettiek 45 százaléka, míg a 18–24 éves korosztály 42 százaléka is egyetért a migrációs tilalommal.
 
A vélemények azonban nagyon nagy mértékben különböznek a politikai meggyőződéstől függően. Összességében míg a jobboldali válaszadók mintegy háromnegyede, 72 százaléka támogatja a bevándorlás teljes leállítását, addig a baloldali szavazók nagy többsége, 86 százaléka egyértelműen az intézkedés ellen lenne.
 
A legnagyobb arányban a jobboldali és határozottan bevándorlásellenes, Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés támogatói helyeselnék a migrációs tilalmat: 93 százalékuk támogatná az intézkedést.
 
A bevándorlás kérdése nagyban meghatározza a közbeszédet a jövő évi elnökválasztás kapcsán is.
Marine Le Pen már március végén kijelentette, hogy köztársasági elnökké választása esetén az első intézkedése az lesz, hogy népszavazást kezdeményez a migrációról. Szerinte nem helyes, hogy immár évtizedek óta a nép véleményének kikérése nélkül hoz döntéseket a francia kormány a témával kapcsolatban.
 
Bár ő maga még nem erősítette meg, de a sajtóban már megjelent a hír, hogy Éric Zemmour világhírű francia filozófus és esszéista is indul a jövő évi elnökválasztáson, és neki is határozott véleménye van a bevándorlásról.
 
Július közepén a Face a l’Info című politikai vitaműsorban arról beszélt, hogy a bevándorlás nagy problémát jelent Franciaország számára és el kellene venni a bevándorlóktól a jogot, hogy az ország migrációs politikájáról dönthessenek.
 
Zemmour szerint teljesen meg kell állítani a bevándorlást, véget kell vetni annak, hogy emberek százezrei érkezzenek az országba. Elmondása alapján a probléma gyökere Párizsban van, elsősorban a fővárost érinti a bevándorlási politika, és mivel a bevándorlóknak van döntési joguk a migrációs politikáról, semmi nem működik megfelelően. Zemmour szerint el kell venni ezt a döntési jogot a migránsoktól és vissza kell azt adni a francia népnek és képviselőinek. Az esszéista úgy véli, ebben az esetben minden sokkal jobb lenne, hozzátéve, hogy ez a bevándorlás alapvető, központi témája.
 
A migrációval kapcsolatban komoly probléma Franciaországban, hogy nem tudják kitoloncolni azokat az illegális bevándorlókat, akiknek elutasították menedékkérelmét vagy nem kaptak tartózkodási engedélyt.
Franciaország ezért az elmúlt hetekben kemény diplomáciai lépésre szánta el magát három észak-afrikai országgal szemben. A kormány bejelentette, hogy a felére csökkentik az algériai és marokkói állampolgárok számára kiállított vízumok számát, míg a tunéziai lakosok számára harminc százalékkal kevesebb vízumot állítanak ki, az országba történő beutazási szándéktól függetlenül.
 
A döntést azzal indokolta a francia vezetés, hogy a szóban forgó országok nem hajlandók visszafogadni a Franciaországból kiutasított állampolgáraikat, akik illegális bevándorlóként tartózkodnak francia földön. Gérald Darmanin francia belügyminiszter kijelentette, hogy amíg az észak-afrikai országok nem fogadják vissza a kitoloncolt állampolgáraikat, addig a franciák nem engednek be újabb személyeket az országba.
 
Az intézkedés diplomáciai konfliktust okozott, Algéria berendelte franciaországi nagykövetét is.
 
Forrás: V4NA
(2021.10.13.)