Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nem csökken a nyomás a déli határszakaszon

A rendőrök október 12-én összesen 282 határsértőt tartóztattak fel és 221 főt akadályoztak meg a Magyarország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 85 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Tataháza, Madaras, Mátételke, Bácsbokod, Vaskút, Homorúd, Kelebia és Bácsalmás közigazgatási területén.
 
Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben összesen 89 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Ásotthalom, Röszke, Mórahalom, Szeged, Kistelek, Kübekháza és Deszk közigazgatási területén.
 
Győr-Moson-Sopron megyében, Szakonyban 6, Sopron Brandmajorban 13, Jánossomorjánál 16, Győr külterületén 6, Hegyeshalomnál 7 és Nagycenk külterületén 20 főt tartóztattak fel.
 
Komárom megyében, Bábolna külterületén 9, Tata külterületén 1 személyt tartóztattak fel.
 
Tolna megyében, Bogyiszló külterületén 13, Pest megyében, Inárcs közelében 15, Budapesten 2 személyt tartóztattak fel.
 
A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, pakisztáni, indiai, egyiptomi, szudáni, bangladesi, tunéziai, török, marokkói és haiti állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az elmúlt 24 órában 16 esetben összesen 221 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 64 személyt, Csongrád-Csanád megyében 157 főt.
 
Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 12, közokirat-hamisítás miatt 4 személlyel szemben indult büntetőeljárás.
 
Forrás: vajma.info
(2021.10.13.)