Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

A Notre Dame székesegyházban gyalázkodott és fenyegetőzött egy illegális migráns - Nizza

A férfi abban a székesegyházban köpködött és fenyegetőzött, ahol egy évvel ezelőtt brutális terrortámadás történt. A rendőrök nem messze a bazilikától elfogták, kiderült, hogy egy tunéziai állampolgárságú illegális migránsról van szó.

Alig pár nappal a brutális nizzai terrortámadás évfordulója előtt, melyben hárman életüket vesztették tavaly október 29-én, újabb incidens történt a Notre Dame székesegyházban. Egy fiatalember bement a bazilikába és elkezdett arabul üvöltözni, majd a földre köpött és távozott. Kisvártatva azonban visszatért és megfenyegette a sekrestyést, aki azonnal megnyomta a segélyhívót. A gyalázkodó amikor rájött, hogy már úton van a rendőrség, kimenekült a templomból, ám a sekrestyés követte az utcán és közben telefonon folyamatosan kapcsolatban maradt a rendőrséggel.
 
A rendőrök elfogták a férfit, nem messze a bazilika épületétől. A történtekről beszámoló actu17.fr értesülései szerint egy 26 éves tunéziai állampolgárságú fiatalember az elkövető, aki illegális migránsként tartózkodik Franciaországban, ám eddig nem volt dolga a hatóságokkal, nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban. A sekrestyés feljelentést tett, ezért nyomozást indítottak ellene.
 
Nizza polgármestere, Christian Estrosi a Twitteren mondott köszönetet a férfit letartóztató rendőröknek, hozzátéve, hogy rendkívül szigorú igazságszolgáltatásra van szükség az esetben, mivel közeleg a 2020. október 29-én elkövetett terrortámadás első évfordulója.
 
A tavaly ősszel történt kegyetlen támadás óta nem a mostani volt az egyetlen incidens a nizzai bazilikában, júliusban egy férfi halálosan megfenyegette a templomban tartózkodó sekrestyést és a híveket. Az illetőről letartóztatását követően derült ki, hogy úgynevezett S kartonnal rendelkező személy, ami azt jelenti, hogy szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, mint a társadalomra kifejezetten veszélyes egyén. Az actu17.fr úgy tudja, hogy a 27 éves férfi radikalizálódás miatt szerepelt az állambiztonsági nyilvántartásban.
 
Forrás: V4NA
(2021.10.13.)