Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nemrég tért át az iszlámra az az ámokfutó, aki öt embert gyilkolt meg Norvégiában

Egy helyben élő, 37 éves, dán állampolgárságú férfi a norvégiai Kongsbergben elkövetett ámokfutás feltételezett elkövetője – közölte a norvég rendőrség csütörtökön.

Egy helyben élő, 37 éves, dán állampolgárságú férfi a norvégiai Kongsbergben elkövetett ámokfutás feltételezett elkövetője – közölte a norvég rendőrség csütörtökön. Sajtóhírek szerint a férfi őrizetben van, vallomást nem tett, de együttműködő, és annyit elismert, hogy köze van a támadáshoz. A rendőrség később közölte, az elkövető nemrég áttért az iszlám hitre, ezért figyelték, kapcsolatot tartottak vele, mert tartani lehetett attól, hogy szélsőségessé válik, ugyanis voltak erre utaló jelek.
 
Úgy tudni, a férfi a szerda este történt merényletet íjjal és pontosabban meg nem határozott más fegyverekkel, egyedül, más támogatása nélkül követte el. A vérengzés öt halálos áldozatot és két sebesültet követelt.
 
Ann Iren Svane Mathiassen ügyész az NTB helyi hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a gyanúsított elismerte, hogy a bűncselekmény részletei a megismert módon történtek.
 
Még kérdéses, hogy tesz-e vallomást  – tette hozzá már egy tévének nyilatkozva. A rendőrség egyelőre semmit nem közölt arról, hogy mit tud a tett indítékáról. Még mindig csak vizsgálják, hogy terrortámadás történt-e. Mint mondták, azért hozták nyilvánosságra máris a gyanúsított állampolgárságát, mert a tettessel kapcsolatban sok téves információ kering a közösségi médiában.
 
A kongsbergi rendőrkapitány az AP hírügynökség tudósítása szerint elmondta, hogy a gyanúsítottnak összetűzése volt rendőrökkel, de nem részletezte ezt, és nem derült ki, hogy a konfrontáció az ámokfutás előtt történt-e, vagy közben, vagy utána. A gyanúsított ügyvédje, Fredrik Neumann az NRK közszolgálati tévének megerősítette, hogy védence együttműködik a rendőrséggel. A két sebesültet - egyikük egy rendőr, aki szolgálaton kívül volt - kórházi intenzív osztályon ápolják.
 
Forrás: MTI, CNN, magyarnemzet.hu
(2021.10.14.)