Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Terrorcselekménynek nyilvánították a parlamenti képviselő meggyilkolását

Terrorcselekménynek nyilvánította szombaton a londoni rendőrség Sir David Amess parlamenti képviselő meggyilkolását. A tájékoztatás szerint az eddig elvégzett vizsgálat arra vall, hogy a gyilkosság potenciálisan az iszlamista szélsőségességhez köthető.
 
A 69 esztendős, nős, ötgyermekes Amess, aki csaknem négy évtizedig volt a brit Konzervatív Párt alsóházi frakciójának tagja, éppen képviselői fogadóórát tartott péntek délután az Essex megyei Leigh-on-Sea kisvárosban, amikor egy férfi, aki az utcáról tért be, késsel többször megszúrta.
 
Sir David a gyors orvosi beavatkozás ellenére a helyszínen meghalt. A 25 éves gyanúsítottat elfogták.
 
A vizsgálatot a Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága irányítja.  A Scotland Yard – hivatalos nevén Metropolitan Police – a londoni rendőrség, de terrorelhárító parancsnokságának hatásköre az egész országra kiterjed.
 
Dean Haydon, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese, a rendőrség terrorelhárítási tevékenységének országos vezető koordinátora a szombat hajnali tájékoztatás szerint terrorcselekménynek nyilvánította a támadást.
 
A beszámoló szerint az eddig elvégzett vizsgálat arra vall, hogy a gyilkosság potenciálisan az iszlamista szélsőségességhez köthető.
 
Az őrizetbe vett 25 éves férfiről a rendőrség csak annyit közölt, hogy brit, és jelenleg egy essexi rendőrőrsön tartják vizsgálati fogságban.
 
A tájékoztatás szerint eddig két londoni lakcímen kezdődött házkutatás.
 
A Scotland Yard közölte azt is, hogy a jelenlegi álláspont szerint a gyanúsított egyedül cselekedett, és a nyomozók nem keresnek mást a bűncselekménye ügyében, bár a támadás körülményeinek feltárását célzó vizsgálat még tart.
 
Sir David Amess 1983 óta volt tagja folyamatosan a jelenleg kormányzó Konzervatív Párt alsóházi frakciójának, és erőteljes állatvédő kampányairól, valamint ugyancsak markáns EU-szkeptikus nézeteiről is közismert volt.
 
Öt éven belül másodszor történt olyan halálos végű támadás Nagy-Britanniában, amelyet parlamenti képviselő ellen követtek el. Nagy-Britanniában az utóbbi négy évtizedben ötször ért fegyveres támadás parlamenti képviselőket; ezek közül – David Amess pénteki és Jo Cox öt évvel ezelőtti meggyilkolásával együtt – négy volt halálos végű.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.10.16.)