Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nyissák meg a lengyelek a határt a migránsok előtt – követeli a Soros-hálózat lobbistája

A lengyel határ megnyitásában látja a fehérorosz határnál kialakult konfliktus megoldását a Soros-hálózat lobbistája. Gerald Knaus a schengeni, illetve az uniós jogra hivatkozik, amely szerint nem lehet kitoloncolni a tagországokba érkező migránsokat. Szerinte ezután egy harmadik, „semleges országban” kellene letelepíteni a migránsokat, és már ötlete is van, melyik ország legyen az.
 
Az elmúlt több mint egy hét alatt a lengyel–fehérorosz határon mintegy 4000 migráns gyülekezik, akik készen állnak arra, hogy akár erőszakosan is bejussanak az országba. Gerald Knaus szerint Lengyelországnak be kellene engednie a bevándorlókat – fejtette ki a Die Weltnek adott interjúban. „Lengyelországnak be kell tartania az uniós jogrendet és a schengeni előírásokat” – tette hozzá Knaus
.
 
„A schengeni jogrend szerint senkit nem lehet visszaküldeni, aki lengyel földön akar menedékjogot kérni” – idézte Knaust a Focus Online.
 
Hozzátette, hogy az Európai Unió minden országában törvényellenes a menekültek visszafordítása. „Az EU ezzel demonstrálhatja, hogy nem áldozza fel az emberi méltóságot” – fogalmazott a lobbista, aki Angela Merkel ügyvivő kancellár megbízásából részt vett az EU és Törökország között 2016-ban létrejött migrációs egyezmény előkészítésében.
 
Knaus a német lapnak kifejtette: az lenne a helyes megoldás, ha azokat a migránsokat, akik egy bizonyos határidő után érkeznek Lengyelországba, egy az EU-n kívüli „biztonságos országba” szállítanák. Ilyen befogadóország lehet szerinte Ukrajna,
amely közvetlenül határos a konfliktusban érintett mindkét országgal, és idén júliusban – Moldova és Georgia mellett – együttműködési nyilatkozatot írt alá az Európai Unióval.
 
„Az európai jog szerint lehetőség van arra, hogy a Fehéroroszországból érkezőket őrizetbe vegyék és egy biztonságos harmadik országba, például Ukrajnába telepítsék. Ehhez csak egy bekezdést kellene megváltoztatni az uniós menekültügyi eljárásokról szóló irányelv szövegében” – fejtette ki Knaus.
 
Közben továbbra is rendkívül feszült a helyzet a lengyel–fehérorosz határon. Kedden újabb tömeges határátlépési kísérlet zajlott, amit a lengyel hatóságok megakadályoztak.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.11.17.)