Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A MAGYAR FÓRUM NEM TUDTA FELTENNI KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

Kedves Olvasóinkat tájékoztatjuk, hogy nem tudtuk feltenni a következő kérdéseinket a november 18-ai Kormányinfón, mert az ellenzéki sajtó egyes szószátyár képviselői szétpofázták a Kormányinfót annak ellenére, hogy Szentkirályi Alexandra bejelentette: Gulyás Gergely miniszter 17 óráig ér rá. Így természetesen kérdéseink megválaszolatlanul maradtak.
 
1.Amikor Oszkó Péter futóbolondnak nevezte Márki-Zayt, nem örültünk. Majd tucatszám kaptuk a leveleket, hogy nemcsak bolond, de erőszakos, bosszúálló. Terror alatt tartja a környezetét. Ezeket nem hoztuk nyilvánosságra, azt gondoltuk személyes konfliktus van mögötte. De amit nevezett, mármint Márki-Zay művel, az minden határon túl megy. Ezért szólunk. Korábban külföldi lapnak adott interjúban fasisztának, most a Transindexnek adott interjújában kommunistának nevezte a magyar kormányt. Köztudott, hogy nem mert ellátogatni Erdélybe. Mit gondol, emiatt gyűlöli az erdélyi magyarokat? Ilyen piti, személyes bosszú miatt akar ártani minden magyarnak, amikor azt hazudja, a kormány határon túli politizálását Putyin irányítja? És azt hazudja, hogy ezért nem tiltakozott a magyar kabinet az úzvölgyei atrocitások után?
 
2. Mit szól ahhoz a példátlanul arrogáns brüsszeli állásfoglaláshoz,hogy nem kell támogatni a lengyeleket, akármekkora migrációs válság sújtja őket? Mire számíthatunk? Bombázni is fogják Varsót? 
 
3. Újszerű, sajátos zöldprogramot ígér Karácsony főpolgármester csapata megvalósítani. A főpolgármester sajtótájékoztatón meghirdeti, hogy ötletelni lehet egy park megépítése tárgyában a fővárosnál. A vagyonkezelője és a Városháza eladását tervező csapat pedig arról tárgyal, hogy csupán hárítás az egész. Megépítik a parkot, mondják, mert megígérték, viszont azonnal be is szántják, mert igazából mélygarázst akarnak építeni, nem parkot. Csak el akarják kerülni a „lakájmédia” kellemetlenkedését. Mindennek a forrása az Index és Anonymus. Mit szól hozzá?
 
4.Nemrég a Közbeszerzési Döntőbizottság több súlyos jogsértést is feltárt a BKV-nál a frankfurti villamos beszerzése körül. 150 millió forintos a bírság. A Készenléti Rendőrségi nyomoz versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett gyanúja miatt.
Eddig kb. 300 millióra rúg a fővárosnál a közbeszerzési bírságok összege. Karácsony Gergely erről persze hallgatott, mikor az EU igazságügyi biztosának arról mesélt, hogy a kormány sárba tiporja az önkormányzatiság eszméjét. Vajon megérjük-e még, hogy abbahagyja a főváros globalista oldala a másra mutogatást és elkezd végre dolgozni a budapestiek érdekében, ami nem merül ki a bringasávok festegetésében?
 
5. Mikor jelenik meg a végrehajtási rendelet a nov. 9-én megszavazott lakástörvény módosításával kapcsolatban?
 
6. A kárpátaljai látogatásra igyekvő Forró Krisztiánt, a felvidéki Szövetség párt elnökét az ukrán határőrizeti szervek a záhonyi határátkelőnél feltartóztatták, majd több évre kiutasították Ukrajnából. Az lehet a „bűne”, hogy egy határon túli magyar párt elnöke? Emberjogi szervezetek tiltakozása csak a mi fülünket kerülte el?



Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a november 18-ai Kormányinfón bejelentette: november 20-ától, szombattól ismét kötelező lesz a maszk viselése zárt térben, így a bevásárlóközpontokban, a múzeumokban, a színházakban és a mozikban. Az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. A hétfőn kezdődő oltási akcióhét keretében országszerte 101 oltóponton várják az embereket, akik részére 9,7 millió adag oltószer áll rendelkezésre.
Gulyás Gergely közölte, hogy kötelezővé tették a koronavírus elleni harmadik oltást az egészségügyi dolgozóknak. Ennek elrendelését tervezik az államigazgatásban is, mivel az állam igyekszik jó példával elöl járni – jegyezte meg.
 
Emlékeztetett arra, hogy már korábban döntöttek a kötelező maszkhasználatról a tömegközlekedésben, s ez továbbra is fennmarad.
 
A szolgáltatásokról azt mondta, mindenhol kötelező a maszk viselése, ahol egy üzlethelyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Az iskolákban az igazgatókat feljogosítják, hogy döntsenek a maszkviselésről – ismertette.
 
A maszkhasználat alól kivételt jelentenek az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek.
 
A miniszter a friss járványadatokat ismertetve azt mondta, a matematikusok előrejelzései szerint november végén, december elején tetőzhet a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Minden ilyen előrejelzés kockázatos, de sokan azt mondják, hogy már egy héten belül tetőzhet a járvány – jelezte.
 
A szakemberek továbbra is azt erősítik meg, hogy érdemi védettséget a koronavírussal – különösen annak delta variánsával – szemben csak és kizárólag az oltás ad.
 
Szerinte ezt igazolják a nemzetközi tapasztalatok is. Azt látják, hogy azokban az országokban sikerült megfékezni a vírus terjedését, ahol a második oltást harmadik is követte. A miniszter példaként Izraelt és az Egyesült Államokat említette. Azt mondta, a kormány mindenkinek javasolja a harmadik oltást, ezt felvenni a negyedik hónaptól lehet, de hat hónap után indokolt.
 
Beszámolt arról is, hogy a jövő héten, november 22. és 28. között oltási akcióhét lesz az átoltottság növelése és a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Kórházi oltópontokon lesz lehetőség a koronavírus elleni oltás felvételére – mondta, jelezve, ezzel segítenék azok helyzetét is, akiknek a munkaadója kötelezően előírta az oltást.
 
Hozzátette: 101 megyei és városi kórházban várják 7–19 óra között az oltásra jelentkezőket az oltási kampány keretében. A kórházak emelt kapacitással készülnek,
 
A miniszter arról is beszélt, hogy amíg polgári kormány van, addig rezsicsökkentés is van, és ennek már a kisvállalkozók is a részesei.
A tárcavezető kiemelte: örömmel látják, hogy a benzinkutakon az árcsökkentés mindenhol megtörtént, a hatóságok egyelőre nem találtak olyan kutat, amelyik ne tartotta volna magát az intézkedéshez. Szerdától a NAV mobil laborokkal igyekszik kiszűrni azokat a helyeket, ahol esetlegesen rontottak az üzemanyag minőségén – közölte.
 
Hangsúlyozta: a kisvállalkozóknak is megnyitják a lehetőséget, hogy beléphetnek az egyetemes szolgáltatói körbe, így ők is a rezsicsökkentett árat fizethetik az energiáért. A rezsicsökkentés és az üzemanyagok árának csökkentése is hozzájárulhat az infláció féken tartásához – vélekedett Gulyás Gergely.
 
A Magyar Fórum Szerkesztősége