Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Autó hajtott egy ünnepi felvonulás résztvevői közé - többen meghaltak

Személyautó hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé vasárnap az Egyesült Államokban, a Wisconsin állambeli Waukesha városában, öt ember meghalt és több mint negyvenen megsérültek – közölte a helyi polgármester és a rendőrség.

A haláleseteket helyi idő szerint késő este közleményben erősítette meg a rendőrség. A tájékoztatás szerint a számok változhatnak, mivel sokan – saját maguk, a mentők segítsége nélkül –, jutottak el a legközelebbi kórházba.
 
Steven Howard tűzoltóparancsnok elmondta, hogy 11 felnőttet és 12 gyereket szállítottak az egészségügyi intézménybe.
 
Dan Thompson helyi rendőrfőnök legfrissebb tájékoztatása szerint voltak halálos áldozatok is, bár azt nem pontosította, hányan haltak meg. Ugyanakkor közölte, hogy egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.
 
A rendőrfőnök szerint egy rendőr elsütötte a fegyverét, hogy megpróbálja megállítani a járművet. A lövésekben nem sérültek meg járókelők. Ugyanakkor nem tudta megmondani, hogy a sofőrt eltalálták-e a rendőr lövései.
 
Angelito Tenorio, helyi képviselő, azt mondta, családjával nézte a felvonulást, amikor látták, hogy a terepjáró beszáguld. Ezt követően előbb hangos csattanás, majd fülsiketítő kiáltások és sikolyok hangja érkezett a tömeg felől. Az emberek elkezdtek menekülni, könnyes szemmel, sírva rohantak el.
 
Josh Kaul Wisconsin államügyésze Twitter oldalán azt írta: „beteges eset, ami ma Waukeshában történt, teljes mértékben bízom abban, hogy a felelősöket bíróság elé állítják majd.”
 
Shawn Reilly polgármester a WITI hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy tudomása szerint már elhárult a veszély.
 
A helyi rendőrség megerősítette, hogy rendőrségi művelet van folyamatban, s felszólította a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárost. Dan Thompson rendőrfőnök elmondta, hogy azonosítottak egy gyanúsítottat az ügyben, de egyéb részletet nem említett.
 
Nem sokkal korábban a Milwaukee Journal Sentinel című amerikai lap számolt be a történtekről.
 
A Channel 58 szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy lövések is eldördültek.
A közösségi médiában megjelent felvételek szerint egy piros színű utcai terepjáró hajtott hátulról a felvonulóknak.
 
„Ahogy az épületek között sétáltunk, (...) láttuk az utcai terepjárót áthajtani padlógázzal a felvonulás útvonalán. Aztán hangos csattanást hallottunk és az elütött emberek fülsiketítő sírását és sikolyát” – mondta Angelito Tenorio, a közeli West Allis egyik városi tanácstagja. Hozzátette, hogy az elgázoltak között gyermekek is voltak.
A Twitteren több felvételen is látható volt, hogy a rendőrség és a mentősök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.
 
Az incidens a Milwaukeetól 32 kilométerre nyugatra található Waukesha városában történt helyi idő szerint nem sokkal délután öt óra előtt.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.11.22.)