Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Titokban LMBTQ-klubokba toboroztak gyerekeket aktivista tanárok – USA

A szüleik tudta nélkül léphettek be a diákok olyan LMBTQ-klubokba, amiket aktivista tanárok hoztak létre. A tanárok megfigyelték a gyerekeket és barátaikat, ellenőrizték internetes kereséseiket és kihallgatták a beszélgetéseiket.

Egy gyűlésen az Egyesült Államokban, amit a kaliforniai tanárok egyesülete tartott, több felszólaló is konzervatív iskolaigazgatókat bírált, amiért megnehezítik a genderideológia terjesztését az iskolákban, és tippeket osztottak meg egymással, hogyan lehet úgy LMBTQ-klubokat létrehozni, hogy arról a szülők ne szerezzenek tudomást.
 
A felszólaló pedagógusok saját bevallásuk szerint a hatodik osztályos gyerekeket célozták meg, akiket személyesen is meghívtak LMBTQ-klubokba, ahol az aktivista tanárok elkezdték felügyelni a diákok Google kereséseit, internetes tevékenységeit, és személyes beszélgetéseit, miközben eltitkolták a gyerekek szülei elől, hogy kik vesznek részt a csoport gyűlésein.
 
A gyűlésen az egyesület néhány tagja arról adott tanácsot a többi tanárnak, hogy miként lehet létrehozni LMBTQ-klubokat, és hogyan lehet különösen megragadni a középiskolás korú gyermekek figyelmét.
 
Egyikük arról is beszélt a többieknek, hogy mit kell tenni, ha a szülők tiltakoznak az ellen, hogy a 12 éves gyermekük egy LMBTQ-kluban legyen tag.
 
“Mivel hivatalosan nem létezünk, ezért nincs listánk a klubtagokról, nem vezetünk nyilvántartást. Sőt, nem is akarunk nyilvántartást vezetni, mert ha a szülők idegesen eljönnek hozzánk és kérdőre vonnak minket, akkor így mondhatjuk azt, hogy nem tudjuk, ki jár a csoportba. Tudjátok, soha sem akarjuk, hogy egy gyerek bajba kerüljön amiatt, hogy eljön az LMBTQ-gyűlésre” – mondta a tanár.
 
Egy másik középiskolai tanár, Kelly Baraki pedig arról beszélt, hogy miként változtatta meg az általa vezetett csoport nevét Gay Straight Alliance-ról (‘Melegek és heterók szövetsége’) Equity club-ra (‘Egyenlőség klub’) később pedig You Be You-ra, hogy távol tartsa a szülőket. Így a klub neve ugyanis nem utal egyértelműen arra, hogy egy LMBTQ-klubról van szó.
 
A két fent említett pedagógus még egy workshopot is vezetett a témában, aminek címe az volt, “Hogyan működtetünk egy Gay Straight Alliance klubbot konzervatív közösségekben”.
 
Baraki egy, a gyűlés után tartott workshopon arról számolt be hogyan környékezték meg a gyerekeket, akiket később meghívtak a csoportokba.
 
“Elkezdtük beazonosítani a gyerekeket, megfigyeltük, hogy mit csinálnak a Google-on, amikor éppen nem iskolai feladatokat végeztek. Valahányszor követtük a gyerekek Google Drive-linkjeit, vagy bármi mást, akkor feljegyeztük azokat a dolgokat, amiket a csevegésben, e-mailben vagy bárhol máshol megosztanak egymással. Az iskolában hallott beszélgetéseket pedig arra használtuk fel, hogy személyesen hívjunk meg még több tanulót az LMBTQ-csoportba”.
 Az újonnan meghívott gyerekeket az alapján kezdték el megfigyelni, hogy kapcsolatban állnak-e régebbi klubtagokkal.
 
Miután ezek a kijelentések, és az eltitkolt csoportokról szóló beismerések nyilvánosságra kerültek a Spreckels Union iskolakörzet egy nyilatkozatot adott ki, amiben tisztázták, hogy ezekben az LMBTQ-csoportokban nem a tankerület, hanem a tanári egyesület nevében oktattak a pedagógusok, és a tankerület vezetése nem hatalmazott fel senkit arra, hogy bármilyen formában kövesse a gyerekeket.
 
Továbbá kijelentették, hogy “a cikkben szereplő megjegyzések között sok riasztó és aggasztó volt, és ezek a megjegyzések semmilyen formában nem tükrözik a tankerület politikáját”.
 
Az említett You Be You nevű diákklubot felfüggesztették, és szigorúbb szabályozásokat vezettek be a tankerületben, ami szerint “minden jövőbeli diákklubnak be kell nyújtania egy vázlatot minden olyan tevékenységről és anyagról, amelyet oktatni akarnak a tanárok. A tanulók által aláírt jelenléti íveket meg kell őrizni, a szülőknek pedig engedélyezni kell a gyermekek számára a részvételt”.
 
A nyilatkozatban hozzátették, “minden olyan prezentációt vagy összejövetelt, amely kényes témákat érint, ezentúl az államilag jóváhagyott normáknak és tanterveknek megfelelően, a kerületi adminisztráció felügyelete alatt készítenek el. Az érzékeny témájú anyagokat pedig megosztjuk a szülőkkel mielőtt bemutatnánk a tanulóknak”.
 
Az állásfoglalás továbbá megtiltotta, hogy a diákok bármilyen online nem a tanulmányokkal kapcsolatos tevékenységét figyelemmel kísérjék a pedagógusok.
 
“Az érintett tanárokkal kapcsolatban megfelelő személyzeti lépéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy az ilyen esetek és megjegyzések ne ismétlődhessenek meg újra” – áll a nyilatkozatban.
 
Forrás: V4NA
(2021.11.23.)