Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Brüsszel mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást

Soha nem volt még az Európai Unió ilyen migrációs nyomás alatt, sosem érte a nyomás egyszerre három irányból, ami óriási kihívás az egész EU számára - mondta a magyar miniszterelnök a visegrádi országok kormányfőinek csúcstalálkozóján, kedden Budapesten.
 
A magyar kormányfő szerint Európát három irányból éri fenyegetés. Az egyik délről érkezik, ahonnan folyamatos a migránsok feláramlása, a tengeren keresztül pedig az NGO-k folyamatosan szállítják a bevándorlókat. A második fenyegetést a nyugat-balkáni útvonal jelenti, a kormányfő elmondása alapján idén százezer migránst állítottak meg a magyar határt védők. Orbán Viktor kiemelte: Magyarország köszönettel tartozik Andrej Babisnak, ugyanis Csehország határőröket küldött a magyar határra. Elmondása szerint ezen az útvonal kell számítani az Afganisztánból elmenekülő emberekre, ami azt jelenti, hogy akár naponta 30-35 ezer ember is érkezhet ezen az útvonalon.
 
A harmadik legfőbb migrációs fenyegetés pedig Lengyelországot érinti, amellyel kapcsolatban a kormányfő leszögezte: a V4-ek teljes szolidaritásukról biztosították Lengyelországot.
 
Brüsszel elhibázott politikát folytat. Mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást – fogalmazott Orbán Viktor, példaként említve, hogy Brüsszel támogatja az NGO-kat, valamint az integrációs programokat. A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar álláspont az, hogy Brüsszel támogassa a határok védelmét.
„Az nem lehet, hogy kizárólag azok az országok viseljék ennek a pénzügyi terhét, akiket a földrajz meg a történelem az Európai Unió külső határára rendelt” – fogalmazott.
 
Orbán Viktor hangsúlyozta: azt javasolják az Európai Uniónak, hogy ne támogasson egyetlen olyan országot sem, amelynek direkt vagy indirekt köze van az EU külső határára, így a lengyel határra nehezedő migrációs nyomáshoz.
 
Forrás: MTI
(2021.11.23.)