Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Norvégiában homoszexuális Mikulás hozza idén az ajándékot

Bizarr reklámmal rukkolt elő a norvég posta advent első vasárnapja előtt néhány nappal. A karácsonyi kórus hangjai által kísért reklámfilmben szerelemre lel a Mikulás egy másik középkorú férfi személyében.

Az „alkotás" a "When Harry Met Santa" (Amikor Harry megismerte a Mikulást) címet viseli, utalva a magyarul Harry és Sally címmel ismert kultikus vígjátékra, amelynek eredeti címe When Harry Met Sally volt. A norvég posta reklámjának alapötletét az adta, hogy Norvégia ötven évvel ezelőtt, 1971-ben dekriminalizálta a homoszexualitást. Hogy ehhez a Mikulásnak mégis mi köze van, az sajnos nem derül ki a filmből. A meghökkentő reklámfilmet a Mandinerben szúrták ki.
 
A film a „When Harry Met Santa” címet viseli mely szójáték a magyarul Harry és Sally címen ismert romantikus vígjáték címével. A szokatlanul hosszúra nyúlt, közel négyperces reklámfilm végül egy egészen bizarr csókjelenetben kulminálódik, a kandalló lobogó tüze előtt talál egymásra az öreg Mikulás és szíve választottja, egy középkorú norvég férfi.
 
Oda Rygh, a norvég LMBTQ-szervezet, az FRI munkatársa elmondta: „Sokunk számára a karácsony egy olyan időszak, amelyet azokkal töltünk, akiket szeretünk, és jó látni, hogy a Norvég Posta most megmutatja, hogy a szeretet mindenkié, irányultságtól és életkortól függetlenül, még akkor is, ha valaki az Északi-sarkon él.”
 
Forrás: ma7.sk
(2021.11.24.)