Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

A gyermekeknek a transzneműségről indít sorozatot a francia köztelevízió

A francia köztelevízió két gyermekcsatornája LMBTQ-propagandát vetít a legkisebbnek a transzneműségről. A sorozat főszereplője egy magát lánynak képzelő fiú, úgynevezett transzlány, aki nemváltáson megy keresztül.

A száz százalékban állami kézben lévő francia közszolgálati televízió, a France Télévisions a gyermekeknek szóló két csatornáján, a Lumni-n és Okoo-n kezdte sugározni szombattól azt a négyrészes ausztrál filmsorozatot, amely egy 12 éves nemváltás alatt lévő transzgender lány, Hannah, iskolai beilleszkedésének nehézségeiről szól – írja az LMBTQ-propagandaműsort szemléző Valeurs actuelles című hetilap.
 
A France Télévisions a minisorozat vetítését a Gyermekjogok Világnapján kezdte meg, a hivatalos magyarázat szerint: „az egyre több gyermeket érintő jelenség és széleskörű társadalmi vitát kiváltó témakörre való tekintettel".
 
Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint azonban a gyerekek még ilyen korban nem tudják a különbséget a férfiak és a nők között megállapítani. Tehát ilyenkor még csak kibontakozóban van az is, hogy saját magukat felismerjék, hogy „a teremtett nemünk szerint milyen feladatunk van a világban”.
 
Az elemző emlékeztetett arra is, hogy az Egyesült Államokban már gyakori a transzmosdók, öltözők használata az iskolákban. Ezzel kapcsolatban pedig nem egy olyan eset ismert, amikor ezt a „transz-inkluzív” szabályozást kihasználva fiatal fiúk lányokat erőszakoltak meg a mosdókban.
 
Felhívta a figyelmet arra, hogy véleménye szerint ennek a túlzott toleranciának és befogadásnak rengeteg hátulütője van.
 
Forrás: hirado.hu
Fotó: illusztráció
(2021.11.24.)