Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A kuvasz, mint hungarikum - beszámoló a Kincsem Kollégium 2021. novemberi hétvégéjéről

Az első foglalkozás Lezsák Levente a Lókiképzés alapköve: a lóval való helyes kommunikáció című interaktív gyakorlati előadása volt a Vaspatkó lovardában. A kollégium második napján a felelős állattartás témakörét járták körül a meghívott előadók, különösen a szolgálati állatokra vonatkozóan

A tízhónapos intervallumban megrendezésre kerülő Kincsem Kollégium második bentlakásos hétvégéje 2021. november 19-21. között zajlott le a lakiteleki Népfőiskolán dr. Radácsné Reszegi Rita, az OPSZ Lovas és kutyás tagozatának elnökasszonya vezetésével.
 
Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata ez alkalommal az elméleti képzés mellett a gyakorlatra is hangsúlyt fektetett. A pénteki megérkezést követően az első foglalkozás Lezsák Levente a Lókiképzés alapköve: a lóval való helyes kommunikáció című interaktív gyakorlati előadása volt a Vaspatkó lovardában.
 
A kollégium második napján a felelős állattartás témakörét járták körül a meghívott előadók, különösen a szolgálati állatokra vonatkozóan. Ehhez kapcsolódóan szó esett a szolgálati kutya, a ”kuvasz mint Hungarikum” és más magyar kutyafajták tartásáról, gondozásáról. A nap további előadásai a polgárőrség kötelékében való szolgálat fontosságát, a polgárőr szerepvállalását, a városi polgárőrszolgálat sajátosságait taglalták. Közösségi kompetencia fejlesztés és workshop, a 2022. július 18-án megrendezésre kerülő jubileumi Lovas Szemlére való felkészülés tette teljessé a nap programját,
 
A kollégiumi hétvége zárónapján a magyar lófajták és a lótenyésztés volt az előadások központi témája, valamint a lovaskultúra integrálása az általános iskolai oktatásba. A gazdag tartalmú képzési hétvége zökkenőmentesen zajlott a szervezők és a résztvevők legnagyobb megelégedésére.
 
Lakitelek, 2021. november 24.
 
Balogh Angelika írása
 
Forrás: nepfolakitelek.hu  

 
(2021.11.25.)