Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZ ÚR KÁRTYÁI

Egy hír margójára: Gattyán György Zoltán (Budapest, 1970. május 24. –) magyar üzletember a nyilvánosság elé lépett azt sejtetve, hogy politikai mozgalmat, esetleg pártot alapít, s ha kezdeményezését siker koronázza, elindul a választásokon.
 
No hiszen, több se kellett Magyar Györgynek. A hír hallatán másodpercenként 6-ot kacsintott páros szemmel, majd az elfuserált, semmilyen törvénynek sem megfelelő valamit nem átallotta az ATV-ben az olimpiai játékokkal egy lapon említeni, holott a rosálással (Karácsony és Márki-Zay helycseréje) még a kétes értékű végeredményük is hamisra sikeredett. Ez az izé, amit az előválasztás eredményének mernek nevezni közjogilag a duplanullás kategóriába tartozik, végtermékük a szél által egy politikai szemétdombra összefútt alakulat. Mégis a megátalkodottak korábban villanykapcsolókban utazó ügynöke egy hivatalos előválasztást nyert miniszterelnök jelöltnek állítja be magát külföldön és most azzal házal, hogy Magyarország nem demokrácia. Itthon meg azzal dicsekszik, ki mindenki fogadta, ígért neki politikai és anyagi támogatást a hatalom megszerzéséhez. Kérdem én, milyen miniszterelnök lesz az, akinek a műtrágyás is utánakiabálhat: hé, hát én tartottalak el, ne hordd olyan magasan az orrod! Milyen miniszterelnök lesz az, aki amint Csányi Sándor összevonja szemöldökét, azonnal véleményt változtat, a nagypofájú íziben szerény kisfiú lesz. Hogy védené egy ilyen beszari alak a magyar érdekeket idegenekkel szemben? A hamisságnak falazók okkal félnek Gattyántól, mert látják, ha a dróton rángatott, beszédhibás, össze-vissza nyilatkozgató, az undok iskolai strébert idéző Márki-Zay helyett egy elegáns megjelenésű, természetes tehetséggel megáldott self made man elindul a választáson, akkor a műmájer Márki-Zaynak annyi. Akkor fújhatják az egészet, akkor hiába volt minden. Az idegesség miatt beszél belőlük egyszerre Rákosi elvtárs és az SZDSZ élcsapata: aki nincs velünk, az ellenünk van, sőt az nem demokrata. Szép demokráciafelfogás, mondhatom.
 
Advent első vasárnapjának esővel öntözött reggelén ennek a randa hacacárénak kapcsán eszembe ötlött a világhírű kolumbiai író mondása:az Úr kártyáit nem könnyű megfejteni.
 
Bizony nem. Itt van például a Hit Gyülekezete, éppen ennek a vallási közösségnek az ATV-s stúdiójában érhető tetten a liberálbolsi politika agitátorainak és vad vicsorgóinak olyan arzenálja, amelyben a szereplők minden elvárt normát, amelynek a nyilvánosságban kötelezően jelen kellene lennie, megsértenek. A rendszeresen meghívottak többsége vagy személyesen is kíméletlen pusztítást vitt végbe a magyar életben már a rendszerváltást megelőzően, vagy az 1990-es, jobbra fordulást ígérő években rafinált kimódoltsággal lett előretolva, mint demokrata.
 
Azon nem csudálkozhatunk, hogy anno a legvidámabb barakk politikailag alul informált társadalmából sok ember bedőlt a trükknek, mert elhitették vele az ugyancsak idegen segítséggel pozícióban maradt sajtó vezérürüjei, hogy az SZDSZ-ben vannak a tiszta beszédre szakosodtak, míg, aki nem azonosul velük, az a megalvadt kommunista pártstruktúrák foglya marad. 
 
De azon már mindenképp ámulhatunk, hogy léteznek még, akik ilyen előzmények után nem veszik észre, hogy ugyanazok a 2002-2010 között konkrétan és bevallottan rombolók és a "nemlétező globális háttérhatalmat" szolgálók most egy keresztényként fellépő személyt tolnak előtérbe, hogy így, a szelíd álarc takarásában ismét megszálljanak miden politikai és gazdasági pozíciót.
 
Mondják, okos ember más kárán tanul, vallom azonban, az sem ostoba, aki legalább a saját kárán képes erre. Éppen ezért vagyok zavarban a volt MIÉP vezetésében is részt vállaló valamikori barátaimmal kapcsolatban, akik Gyurcsány és Jakab Péter züllött szövetségének hatalomra kerülésében bíznak, és nem figyelmeztető számukra sem a budapesti példa, sem Márki-Zay hiteltelensége.2019 óta van a főváros a kezük ügyében. Ennek a mohó, zabolátlan társaságnak osztozkodásáról napi rendszerességgel jelennek meg bizonyító erővel hanganyagok, ám a lelepleződés ezeket meg sem érinti, s egyelőre híveiket sem tántorítja.
 
Mégis azt mondom, ne legyünk kicsiny hitűek. Hát nem gyönyörű, hogy a Hit Gyülekezete ATV-s stúdiójában egy ártatlannak tűnő hírre hirtelen elővillan az ordas lába a báránybőr alól?
 
"Az úr kártyáit nem könnyű megfejteni." Gabriel Garcia Marquez
 
czyla