Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

A kvóta visszatér

A LIBE-bizottság bemutatta a migrációs válsághelyzet szabályozására szolgáló európai keretet megálmodó jelentéstervezetét, amelyben egy régi rossz ismerős köszön vissza, a kötelező kvóta – írta közösségi oldalán Varga Judit.
 
Az igazságügyi miniszter szerint a Libe- jelentéstevő spanyol szocialista EP-képviselő egyértelműen kijelenti, hogy egy dolgot akarnak elérni: a migránsok elosztásának kötelezővé tételét.
 
„2015 óta látjuk, hogy az ilyen uniós szintű megoldások nem működnek, a migrációs helyzet kezelése során nem a problémát kell Európába hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol szükség van rá.
A migrációs válság elején még fekete bárányként kezeltek minket, mert sikeresen megállítottuk az illegális bevándorlást Európa határainál, a történelem minket igazolt és követendő példává váltunk. Ezekben a nehéz időkben nem egy gyenge és identitásában bizonytalan Európára, hanem az erős nemzetállamokon alapuló, erős Európára van szükségünk.
Sokszor elmondtuk már, de az európai ügyeskedők kedvéért megismételjük: a kvóta átnevezve is kvóta marad, nem kérünk belőle.
A brüsszeli bürokrácia inkább szálljon be a határvédelem finanszírozásába.”
 
Forrás: Varga Judit Facebook oldala
(2021.12.02.)