Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Verhofstadt ismét Lengyelországot és Magyarországot támadja

A magyarok és a lengyelek szigorú megbüntetését várja az új német kormánytól. A belga liberális EP-képviselő üdvözli, hogy a német balliberális kormány szívesen vezetné Európát.

Az EP-képviselő ismét Lengyelországot és Magyarországot támadja. Verhofstadt reméli, hogy az új német kormány nagyobb nyomást gyakorol majd az úgynevezett jogállamiság nevében – így szemlézte a lengyel Do Rzeczy című lap Guy Verhofstadt belga liberális képviselő, volt miniszterelnök és az Európai Parlament liberális frakciójának volt vezetője cikkét, mely a Politicóban jelent meg.
 
A Magyarországot és Lengyelországot évek óta egyfolytában ostorozó politikus, akinek álláspontját a Do Rzeczy „lengyellenesnek” látja, az elmúlt esztendőkről így ír: Az Európai Unió jelenlegi intézményei és politikai döntései nem tudtak velük (Magyarországgal és Lengyelországgal – a szerk.) foglalkozni, az európai politika pedig csak ment tovább, mint korábban. Úgy tűnt, hogy vezetőink nem képesek vagy nem akarják vezetni Európát. Ez most megváltozhat.
 
Az új német koalíció lehet az utolsó hiányzó darab ahhoz, hogy megforduljon a kocka a kontinensen.
 
A „Merkel-fék”, amely mindig is lassította és feltartotta az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel vagy Jarosław Kaczyński lengyel miniszterelnök-helyettessel szemben az országuk demokratikus intézményei ellen irányuló támadásokat, mostantól nem működik – örvendezik Verhofstadt.
Németországban olyan kormány alakult, amelyik Európát akarja vezetni. A német koalíciós szerződés (végre) nem úgy hangzik, mint egy rossz kompromisszum, hanem mint egy párt választások előtti kiáltványa – és egy olyan párté, amelyre én szavaznék – folytatja.
 
Mégis, nem minden zene füleimnek – folytatja, arra utalva, hogy „zene füleinek” a német paradigmaváltás –, és arra ösztönzi a berlini kormányt, ne adja fel a startupok és a zöldátállás politikáját.
 
Ismert: Verhofstadt évek óta igyekszik megtörni Magyarország és Lengyelország kormányait, s mindent elkövet, hogy e két államra erőltesse a Nyugat-Európában uralkodóvá vált, ideológiai alapon szerveződő, szélsőségesen liberális politikai eszmerendszert.
 
Nyomásgyakorlásának eszközeit nem nagyon válogatta meg: ki akarta hagyni hazánkat és Lengyelországot az unió helyreállítási alapjából, vagy éppen nácinak nevezte a magyar kormányfőt a CEU-ügy kapcsán.
Az új német kormánykoalíció deklaráltan legfontosabb programja az a nemrég bejelentett törekvés, hogy legalizálják a kannabiszfogyasztást.
 
Varga Judit igazságügyi miniszter pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a balliberális Ampel-koalíció programjában külön alfejezetet szentelnek például a queerpolitikának, melynek keretében ösztönözni fogják az iskolai LMBTQ-lobbit, a nemátalakító műtétek teljes költségét az adófizetők pénzéből finanszíroznák, de szorgalmazzák, hogy minden uniós tagállamban elismerjék a szivárványcsaládokat és az EU-ban kötött egyneműek közötti házasságokat.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.12.02.)