Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

A MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

A Magyar Fórum kérdései a december 2-ai Kormányinfón:
 
1.Farkasházy Tivadar szerint Orbán Viktor eltüntetett egy várost – idézünk a 24.hu-ból. Farkasházy szerint a koronavírus-járvány első három hullámában meghalt 30 ezer áldozat fele ma is élhetne, ha Orbán Viktor időben hozott volna meg intézkedéseket. Miniszter úr az előző Kormányinfókon közölte, hogy nálunk nagy a szólásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás, a sajtószabadság, de ez már nem a büntetőjogi kategóriába tartozik? Farkasházy szerintünk a kormányfőt gyilkossággal vádolja.
 
2.Mit gondol, a kutatók és a gyógyszer gyártók nem tartoznának valamiféle felelősséggel, netán garanciával az általuk kifejlesztett termékekért, vagy legalább nem kellene valamit nekik, maguknak mondaniuk arról, hogy amit a kormányon lévők politikai lejáratására használ kizárólag az ellenzék, az egy valójában kiismerhetetlennek tűnő, nagyon varibiális betegség elleni védekezési próbálkozásuk?
 
3.Amikor Oszkó Péter futóbolondnak nevezte Márki-Zayt, nem örültünk. Majd tucatszám kaptuk a leveleket, hogy nemcsak bolond, de erőszakos, bosszúálló. Terror alatt tartja a környezetét. Ezeket nem hoztuk nyilvánosságra, azt gondoltuk személyes konfliktus van mögötte. De amit nevezett, mármint Márki-Zay művel, az minden határon túl megy. Ezért szólunk. Korábban egy külföldi lapnak adott interjúban fasisztának, két hete a Transindexnek adott interjújában kommunistának nevezte a magyar kormányt. Köztudott, hogy nem mert ellátogatni Erdélybe. Mit gondol, emiatt gyűlöli az erdélyi magyarokat? Ilyen piti, személyes bosszú miatt akar ártani minden magyarnak, amikor azt hazudja, a kormány határon túli politizálását Putyin irányítja? És azt hazudja, hogy ezért nem tiltakozott a magyar kabinet az úzvölgyei atrocitások után?
 
4. Nem tartja érdekesnek, hogy a magukat újnak, jobboldalinak bemutatott szereplők, mint pl. az ellenzék jelenlegi miniszterelnök-jelöltje, olyan tőrőlmetszett, az egykori szovjet hatalom által megkövetelt gyarmati alázattal viszonyul mind az USA-hoz, mind a NATO-hoz, mind az EU bármilyen alakulatához, mintha nem partnerek, hanem ők a gyarmattartók, mi pedig az általuk leigázott alázatos gyarmat lennénk? Márki-Zay úgy nyilatkozott az AP hírügynökségnek, hogy a magyar kormány nem csupán a NATO-t, hanem az Egyesült Államokat is elárulta.
 
5. Márki-Zay azt ígéri, hogyha hatalomra kerül minden kedvezményt, amelyet jelenleg élvez a lakosság széles köre, megszüntet. Se olcsóbb gáz, se olcsóbb villany, se 13. havi nyugdíj nem lesz. Mint látjuk, nem a levegőbe beszél, hiszen Józsefváros már meg is valósítja a kedvezmények eltörlését, máris megemelték az építményadót, a telekadót, valamint a magánszemély kommunális adóját, így közel 300 millióval sarcolták meg a VIII. kerületben élőket. Mi lesz ebből?
 
6. Az, hogy Karácsony nevetséges mellébeszélésével, amikor rajtakapják, hogy a buszsávban autózgat, és a titkosszolgálatokra mutogatva lejáratja magát, mondjuk az az ő baja. De miért járatja le a főpolgármesterséget, mint intézményt?
 
7. Milyen következményekkel jár, hogy Brüsszel megtagadta 19 tagállam – köztük hazánk – kérését, hogy rendkívüli uniós piaci válságkezelési intézkedések bevezetésére tegyen javaslatot a sertéságazatban kialakult krízishelyzet kezelésére?
A mostani válsághelyzet a sertéságazatban elsősorban a Covid-járvány hatásai, az afrikai sertéspestis miatt beszűkült exportlehetőségek, valamint a magas takarmány árak miatt megemelkedett termelési költségek miatt alakult ki.
 
8. A kárpátaljai látogatásra igyekvő Forró Krisztiánt, a felvidéki Szövetség párt elnökét az ukrán határőrizeti szervek a záhonyi határátkelőnél feltartóztatták, majd több évre kiutasították Ukrajnából. Az lehet a „bűne”, hogy egy határon túli magyar párt elnöke? Az emberjogi szervezetek tiltakozása csak a mi fülünket kerülte el?
 


Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
1.Bolondokból nem szabad mártírt csinálni – felelte Gulyás Gergely arra a felvetésünkre, hogy Farkasházy Tivadar szerint Orbán Viktor eltüntetett egy várost. Gulyás szerint mások halálát nem szabad politikai célokra felhasználni. Hozzátette, hogy bár ő maga szélsőségesen liberális a véleménynyilvánítás tekintetében, de a bíróságoknak komoly szerepük van abban, hogy a becsületvédelemnek nagyon kicsi terepe van Magyarországon.
 
2.Jó lenne, ha minél több oltóanyag-gyártó nyilatkozna. Viszont van olyan oltóanyag-gyártó, a Pfizer, aki rendszeres nyilatkozik a vakcinák hatékonyságáról, és arról, hogy mi várható egy vakcinától és meddig várható a védettség. Hogy ez elegendő, vagy kevés, azon lehet vitatkozni.
 
3.Az úzvölgyei atrocitások után a legélesebb diplomáciai eszközökkel tiltakozott a magyar kormány. A magyar baloldalnak vannak rossz hagyományai, ennek egyik eleme, hogy a belpolitikai harcokat külföldön kell megvívni. Vannak olyan ügyek, amikben a magyar választóknak kell dönteniük.
 
4.Nincs min meglepődni azon, hogy a baloldal miniszterelnök jelöltje külföldön jelenti fel Magyarországot.
 
5.A magyar választópolgárok döntenek arról, hogy ki vezesse az országot, milyen politikai erők alakítsanak kormányt. Itt van mögöttünk az elmúlt másfél évtized gyakorlata; ha a baloldal kerül kormányra akkor az drámai villanyár és gázár emeléssel jár, a jobboldali kormányzás pedig 20%-os rezsicsökkentést hozott 12 éves összesítésben. Legalább őszinte Márki-Zay, mert kijelentette, hogyha ők lesznek hatalmon, akkor a rezsicsökkentésnek vége.
 
6. Érdekes elvek mentén irányíthatja a várost Karácsony. Egyelőre nem tudjuk, ki vezeti a Városházát, csak azt, hogy az autóját.
 
7. A miniszter sajnálatosnak tartja, hogy az Európai Bizottság - a korábbi jó gyakorlattal ellentétben - megtagadta 19 tagország kérését, hogy rendkívüli uniós piaci válságkezelési intézkedéseket vezessen be a sertéspiacon kialakult helyzet miatt. A kormány több mint 4 milliárd forint többlettámogatást biztosított az állattartóknak, olyan egyedülálló biztosítási rendszert hozott létre, amely garantálja a kieső jövedelmek pótlását, szigorúan ellenőrzi az importot, és 100 százalékos kamat- és költségtámogatást nyújt a sertéstartó gazdák hiteléhez.
 
8. Nem először történik meg, hogy határon túli magyar politikust nem engednek be Kárpátaljára, az sem meglepő, hogy a nemzetközi közösség nem tiltakozik.
 
m.a.
(2021.12.02.)