Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Brüsszel be akar avatkozni a választásokba

Egy választás nem egy kávéházi összejövetel, hanem egy komoly dolog, arról szól, hogy milyen lesz a jövőnk. Emiatt magától értetődő az, hogy Brüsszel be akar avatkozni a jövő évi voksolásba, hiszen jelenleg Magyarország kiáll magáért az unióban. Brüsszelben, amikor előállnak a javaslataikkal, annyit akarnak hallani a magyaroktól is, hogy Jawohl! - hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

 
Oltás
 
Az elmúlt két hétben egymillió oltást vettek fel az emberek, közöttük volt mintegy 115 ezer olyan ember is, aki az első oltást vette fel – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a harmadik oltást a lakosság 27 százaléka adatta be, ez jóval magasabb, mint a tízszázalékos uniós átlag. A kormányfő kiemelte, hogy a harmadik oltás felvételével a csökkenő védettségi szint újból 90 százalék fölé emelhető. A miniszterelnök elmondta: a következő időszakban a kormány mindenkit személyesen meg fog keresni, hogy értesítse az embereket, csökkenőben van a védettségük foka, és a következő időszakban minden településem oltási akciónapokat szerveznek, amitől Orbán Viktor azt reméli, hogy a harmadik oltás felvétele rakétasebességgel fog kilőni.
 
A pedagógus szakszervezet tanárhiánytól tart a kötelező oltások miatt, hiszen még mindig vannak olyan pedagógusok, akik nem oltatták be magukat. A miniszterelnök arra kérte a tanárokat, hogy a gyermekeink érdekében vegyék fel az oltást. Az új omikron variánssal kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott: egyelőre még bizonytalan minden, és a tudósok közt nincs még konszenzus például arról, hogy mennyire fertőz, milyen konkrét tünetei vannak, de ennek ellenére jobb az óvatosság.
 
Népszavazás

 
A napokban elfogadott gyermekvédelmi népszavazást ért ellenzéki és külföldi kritikákkal kapcsolatban kijelentette, hogy a saját gyerekeink nevelése ügyében megvan a saját véleményünk és továbbra sem szeretnénk, hogy ebbe bárki beleszóljon. Orbán Viktor ennek kapcsán kiemelte, hogy őt valójában nem érdekli, hogy melyik szervezet mit mond, számára az a fontos, hogy a magyar emberek mit gondolnak erről a kérdésről.
– Fontosnak tartom, hogy a gyermekeim magyarok legyenek, fontos, hogy minél többen ezt gondolják, vigyék tovább a kultúránkat, és hogy Magyarországon magyarok éljenek
 
A most jelenlévő nyugati hullám nem tartja tiszteletben, hogy a gyerekek nevelése a szülők joga – hangsúlyozta. Megerősítette azt a korábbi álláspontját, amely arról szól, hogy nem megengedhető, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjék a magyar iskolákba. Ki kell állnunk a gyermekeink védelme mellett, ezért is lesz ezzel kapcsolatban népszavazás – jelentette ki.
 
A kormányfő emlékeztetett, hogy nagyon komoly ügyről van szó, a kormány csak az emberek támogatásával tudja megvédeni a magyarok érdekeit. Felidézte a 2016-os migrációval kapcsolatos népszavazást, akkor is nagy nyomást helyeztek a kormányra, hogy fogadjunk be migránsokat, de egy népszavazással sikerült mindezt megakadályozni.
 
Szóba került, hogy Brüsszelben felfüggesztették a hazánknak járó uniós kifizetéseket
.
 
Zsarolnak minket, de ami jár, az jár. A gazdaságunk az egységes európai piac része, a pénz nekünk jár, és ezt a helyzetet nem lehet hosszútávon fenntartani – jelentette ki, jogtalannak nevezve az eljárást. Orbán Viktor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az országnak járó pénzügyi forrásokat idővel megkapjuk. Ha kitartunk, akkor győzni fogunk – tette hozzá.
 
A jövő évi országgyűlési választással kapcsolatban Orbán Viktor rámutatott, hogy egy választás nem egy kávéházi összejövetel, hanem egy komoly dolog, arról szól, hogy milyen lesz a jövőnk. Véleménye szerint emiatt magától értetődő az, hogy Brüsszel be akar avatkozni a jövő évi voksolásba, hiszen jelenleg Magyarország kiáll magáért az unióban.
Brüsszelben, amikor előállnak a javaslataikkal, annyit akarnak hallani a magyaroktól is, hogy "Jawohl!" (németül: Igenis!)  – fogalmazott a miniszterelnök.
 
Rezsicsökkentés
 
A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a kis- és középvállalkozásokat is bevonják a rezsicsökkentésbe. Kiemelte, hogy a kormány 33 ezer kisvállalkozónak tette lehetővé szerdai döntésével azt, hogy belépjenek az új, kedvezőbb árú egyetemes szolgáltatásvásárlásra, ami a villamosenergia–beszerzést illeti. – Gondoskodunk arról, hogy a Magyar Villamosművek jól működjön, ez az egyik legnagyobb cége Magyarországnak, eddig állta a sarat – fogalmazott. Tájékoztatása szerint A villanyért Bécsben kétszer, Berlinben háromszor annyit fizetnek, de gázért Stockholmban például nyolcszor annyit kell fizetniük, mint itthon.
 
Forrás: MTI, hirado.hu, magyarnemzet.hu
(2021.12.03.)