Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Jelenleg három útvonalon támadják a migránsok az Európai Unió határait. Az olasz–spanyol irányból, a balkáni útvonalon és a belarusz–lengyel, belarusz–litván határon. Ilyen hármas támadásra még nem volt példa - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el, és több mint 1500 embercsempész ellen indítottak eljárást idén eddig Magyarországon – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója december 4-én az M1-en.
 
Bakondi György azt mondta: a határsértések jellemzően csoportosak és erőszakosak, és a téli időszak ellenére sem csökken az érkezők száma. Utóbbi szerinte az embercsempészek jelenlétére utal, akik téves – például a határok megnyitásáról szóló – információkkal biztatják az érkezőket, hogy útnak induljanak.
 
Emiatt Magyarország nem csökkentheti a határőrizet szilárdságát – hangsúlyozta, és hozzátette, hogy a magyar kormány a határok védelmében és a kibocsátó országok támogatásában látja a megoldást.
Bakondi György arról is beszélt, hogy jelenleg három útvonalon támadják a migránsok az Európai Unió határait: az olasz–spanyol irányból, a balkáni útvonalon és a belarusz–lengyel, belarusz–litván határon.
 
Ilyen hármas nyomásra még nem volt példa– emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.12.05.)