Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


BOLONDOK HAJÓJA

Gyurcsány listájának első öt helye már ki van osztva. Elméletben. Persze ki tudja mi lesz még ennek a koalíciónak nevezett izének a vége? Mert az nem tagadható, hogy Ferenc az egyetlen érvényes entitás ebben a buliban, s éppen ő elégedetlen néhányuk teljesítményével. Ezt sebtiben meg is üzente a fészbuk oldalán a lista elejére ácsingózóknak. Diplomatikusnak nem mondható, viszont annál durvább racionalitással tette helyre a Klárát puccsolókat: a lista-összeállítás felelősségteljes feladat, azt nyilván nem bízhatja egy kiszámíthatatlan őrültre, (bagoly mondja verébnek!) képzelje magát bár az illető még idő előtt akár miniszterelnöknek is. Zaynak legyen annyi elég, hogy ha majd szépen kéri a DK segítségét, hát akkor majd persze megfontolják. A másiknak, Karácsonynak, még keményebben szólt be: aki a világát sem tudja, akkor fecseg, amikor hallgatni kellene, amikor pedig ütni kéne, ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel ellenfelének segít. Kár. De ez az ő dolga. Így a fészbukon a szeretett vezér, hogy mindenki pontosan értse, hol a helye.
 
Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, nyilvános megszólalásai alkalmával érzékelteti: az ujja a géppuska ravaszán és "nem fog megremegni a keze, ha úgy látja, hogy valaki kizárólagos hatalomgyakorlásra tör. És akkor nem csak jogában áll, hanem kötelessége is fellépni vele szemben."
 
S hogy ki tör kizárólagos hatalomgyakorlásra, azt majd gondolom, Göbbels, pardon, Gyurcsányné nagysasszony megmondja, és a nyomaték kedvéért hozzáteszi: "ez egy nagyon kemény menet lesz, de végigviszik."
 
Bevallom, most először osztom Török Gábor lemezlovas aggodalmát, és van is némi félelem bennem, „mert az őrültek félelmetesek, kiszámíthatatlanok, valóban fel kell készülnünk váratlan helyzetekre is."
 
Tölgyessy Péter volt SZDSZ elnök, országgyűlési képviselő Zay-Márkiként emlegeti egyik podcastjában következetesen a kiszámíthatatlan, korábban villanykapcsoló ügynököt.
 
Kis utánanézés után olybá tűnik, Nuszbek Lajos volt feltehetően az eredeti, akkori neve a mostani, feltehetően Zay felmenőjének, és ez a Lajos utónevű úr 1905-ben, 20 évesen nevet változtatott, családnévként felvette az anyai nagyanyja nevét. Így attól fogva Zay Lajosnak hívták, 1917-ig. Hogy lett ebből Zay-Márki? 1917-ben az ős állítólag megint változtatott és már anyai nagyszüleinek mindkét vezetéknevét kettős formában használta. Ezt a Zay-Márki nevet forgatta ki Márki-Zayra a semmiből felbukkant kettős állampolgár?
 
Ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja és érti is. Miért is nem jó valakinek a becsületes születéskori neve?
 
Per tangentem: a legújabbkori politikában volt már egy ilyen fura névváltoztató pártelnök, aki Zazriveczről Vonára váltott. Vele futtattatták fel a Jobbikot majd 20%-ig, ő alá tolták be a Magyar Gárdát, vele is elhitették, hogy miniszterelnök lesz. Manapság Puzsérral váltják egymást az ATV egyik műsorában.
 
Puzsér az elégedetlen, Vona az oktondi szerepét játssza nagy átéléssel.
 
 
czyla