Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A NATO és az USA a közvetlen provokációkat választotta az orosz védelmi tárca szerint

A NATO szisztematikus provokációi Oroszország határainak közelében komoly kockázatot hordoznak, hogy fegyveres konfliktusba torkollnak – jelentette ki Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes, akit a TASzSz hírügynökség idéz.
 
“Az utóbbi időben a [NATO] szövetség a közvetlen provokációkat választotta, amelyek nagy kockázattal járnak, hogy fegyveres összecsapássá fajulnak” – mondta Fomin, a külföldi katonai attasék és a Moszkvába akkreditált külföldi nagykövetségek képviselői számára tartott sajtótájékoztatón.
 
Példaként említette a Defender brit romboló 2021. június 23-i kísérletét, amikor a brit hadihajó a Fekete-tenger északnyugati részén, a Fiolent-fok közelében, három kilométer mélyen behatolt az orosz felségvizekre.
 
“Jelzésértékű, hogy az amerikai RC-135-ös stratégiai felderítő repülőgép támogatást nyújtott a brit hadihajónak” – mondta Fomin.
 
A Fekete-tenger térségében a NATO felderítő repüléseinek intenzitása 2020-hoz képest 60%-kal emelkedtek. A bevetések száma 436-ról 710-re nőtt.
Fomin elmondta, hogy a NATO régión kívüli országainak hadi és ellátóhajóinak jelenléte állandóvá vált a térségben.
 
“Idén január és december között a NATO hajói 30 alkalommal jártak a térségben, szemben a 2020-hoz képest, amikor 23 hajót észleltek. Jelenlétük teljes időtartama elérte a 400 napot, szemben a 2020-as 359 nappal” – mondta Fomin.
 
Hangsúlyozta, hogy miután az Egyesült Államok kilépett az INF-szerződésből, a NATO valójában figyelmen kívül hagyta Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdeményezését a közepes és rövid hatótávolságú rakéták európai telepítésének moratóriumára és olyan kölcsönös ellenőrzési intézkedésekre, amelyek megszüntethetik a fennálló aggályokat.
 
“Az ilyen rakéták európai telepítése nem valószínű, hogy nagyobb biztonságot adna a NATO-nak” – mondta a miniszterhelyettes.
 
Forrás: MTI, oroszhirek.hu
Fotó: illusztráció
(2021.12.28.)