Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A lövöldözések miatt átlátszó iskolatáskát kell hordani egy amerikai iskolában

A novemberi michigani iskolai lövöldözést követően több új szabályt és óvintézkedést vezetett be az iskola vezetősége. A diákok ezentúl csak átlátszó hátizsákkal járhatnak iskolába, ezen felül az amerikai Oxford középiskolában minden épületben lesznek terápiás kutyák, tanácsadók és traumatológusok is.

A michigani iskolai körzetben, ahol az oxfordi középiskolai lövöldözés történt, a diákok ezentúl átlátszó iskolatáskával járhatnak az intézménybe. Az óvintézkedést  Tim Throne, az Oxford Community Schools felügyelője közölte, a szülőknek  küldött videóüzenetben – tájékoztatott az NBC News.
 
„A fizikai és érzelmi biztonság a listánk legelején áll” – fogalmazott a tanfelügyelő.
 
A tanfelügyelő nyilatkozata szerint a hátizsákokat, a második félév első napján kapják meg a diákok, amint visszatérnek a szünetről. Az általános iskolásokra ez a szabály nem vonatkozik, azonban a hátizsákjukat egész nap a szekrényükben kell tartaniuk.
 
Az iskolai körzet számos új biztonsági intézkedést vezetett be a november 30-i lövöldözés nyomán, amelyben négy diák vesztette életét, további heten pedig súlyosan megsérültek. A kerület minden épületében lesznek terápiás kutyák, tanácsadók és traumatológusok is, valamint magánbiztonsági szolgálatot is működtetnek az iskola területén. Ezenfelül a kerületi alkalmazottak egy speciális tréningen is részt vettek, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a diákok segítésére.
 
 
Forrás: hirado.hu
(2022.01.04.)